Un campion mondial cu Germania se retrage la doar 29 de ani

Un campion mondial cu Germania se retrage la doar 29 de ani

Fotbalistul Andre Schuerrle, campion mondial cu naţionala Germaniei în 2014, şi-a anunţat vineri retragerea din activitate la numai 29 de ani, la două zile după ce şi-a reziliat pe cale amiabilă contractul cu Borussia Dortmund.

Rl online 0 comentarii

Într-un interviu pentru cotidianul german „Der Spiegel”, Schuerrle a povestit cum a suferit de singurătate ca fotbalist profesionist în ultimele două sezoane, după ce a fost împrumutat un an la Spartak Moscova şi un altul la Fulham.

"M-am gândit mult timp până să iau această decizie. Nu mai am nevoie de aplauze", a spus Schuerrle. "Trebuie întotdeauna să joci un anumit rol ca să supravieţuieşti în domeniu, altfel îşi vei pierde jobul şi nu vei obţine altul", a adăugat fostul atacant.

După debutul său în tricoul lui Mainz în 2009, Schuerrle a avut peste 370 de apariţii la nivel de club, celelalte echipe din cariera sa fiind Bayer Leverkusen, Chelsea şi VfL Wolfsburg. Pentru naţionala Germaniei a marcat 22 de goluri în 57 de meciuri. Schuerrle este cel care a centrat la golul lui Mario Goetze din finala Cupei Mondiale 2014 (Germania - Argentina 1-0 după prelungiri).

Comentarii

loading...