8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportUn fost "Balon de Aur" va fi prezent la meciul de retragere...

Un fost “Balon de Aur” va fi prezent la meciul de retragere al lui Mutu

La meciul de retragere al lui Mutu pe Cluj Arena vor evolua şi alte foşti mari fotbalişti italieni, Alessandro Del Piero, Francesco Totti, Andrea Pirlo sau Gennaro Gattuso, precum şi fostul portar francez Sebastien Frey.

Fabio Cannavaro a fost coleg cu Adrian Mutu la Juventus, fiind al treilea fundaş care a câştigat ”Balonul de Aur”, după Franz Beckenbauer şi Matthias Sammer, în urma victoriei istorice a Italiei la Cupa Mondială din 2006.

Fabio Cannavaro a jucat la Parma timp de şapte sezoane, în 2002 s-a mutat la Inter, iar în 2004 a plecat la Juventus. A jucat mai bine de trei ani la Real Madrid, iar la finalul carierei, pentru echipa Al Ahli din Dubai. El a reprezentat Italia la patru Cupe Mondiale, două Campionate Europene, la Jocurile Olimpice de vară din 1996 şi la Cupa Confederaţiilor din 2009.

Paolo Cannavaro şi-a început cariera la Napoli, iar în 1999 s-a transferat la Parma, unde a jucat timp de şapte sezoane, alături de fratele său mai mare, Fabio. În 2006 a revenit la Napoli. A ajuns în scurt timp căpitan al echipei şi a ajutat la renaşterea clubului. A ajutat echipa să se califice în Cupa UEFA în 2008, în Liga Campionilor în 2011 şi să câştige Cupa Italiei în 2012. În 2014, Paolo s-a transferat la Sassuolo, de unde s-a retras din activitatea sportivă în 2017.

Meciul dintre World Stars, echipa formată din prieteni şi foşti coechipieri de renume ai lui Mutu, şi Team România, o echipă formată din foşti internaţionali români, va avea loc în data de 13 iunie, pe Cluj Arena. În echipa României, pe lângă Mirel Rădoi şi Adrian Mutu, vor mai intra pe teren Giani Kiriţă, Marius Niculae, Ciprian Marica şi Lucian Sânmărtean.

Cea de-a treia ediţie a evenimentului Sports Festival va avea loc în perioada 11-14 iunie. Un întreg univers al sportului va fi creat în mijlocul oraşului Cluj-Napoca, unde, timp de patru zile, peste 30 de sporturi vor putea fi descoperite şi încercate gratuit, de orice iubitor de mişcare, potrivit organizatorilor.

În 2018, la prima ediţie Sports Festival, organizatorii au adus în faţa publicului, la Cluj, Generaţia de Aur a fotbalului românesc şi legendele Barcelonei. Vedetele ediţiei din 2019 au fost Simona Halep, Marius Copil, Fabio Fognini, Darren Cahill.

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă