12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportUn fost fundaș de legendă al lui Leeds United a încetat din...

Un fost fundaș de legendă al lui Leeds United a încetat din viață

“Leeds United este şocat şi profund întristat de moartea subită a unei legende a clubului, Trevor Cherry, la vârsta de 72 de ani”, a anunţat clubul.

Cherry a fost căpitanul echipei Leeds United în cele două meciuri cu Universitatea Craiova (2-0 şi 2-0 pentru Ştiinţa), din turul al doilea al Cupei UEFA, în sezonul 1979-1980.

Decesul lui Cherry, campion al Angliei cu Leeds în 1974, intervine la mai puţin de două săptămâni după cel al fostului său coechipier Norman Hunter, victimă a virusului Covid-19.

Cherry, care a numărat 27 de selecţii la echipa naţională, a debutat la clubul Huddersfield, din oraşul său natal, fiind transferat apoi la Leeds în 1972.

Cherry a preluat banderola de căpitan al lui Leeds în 1976 de la Billy Bremner şi a disputat 486 de meciuri în toate competiţiile în cei zece ani la club.

În afara titlului de campion al Angliei, Cherry a participat, în 1974-1975, la parcursul european al lui Leeds, care a ajuns până în finala Cupei Campionilor Europeni, fiind învinsă de Bayern Munchen.

El a mai participat la o altă finală europeană, în Cupa Cupelor în 1973, pierdută în faţa lui AC Milan.

Clubul Bradford City, unde Cherry şi-a încheiat cariera, a deplâns pierderea fostului jucător, în timp ce Huddersfield l-a descris ca pe “o sursă de inspiraţie pentru mulţi”.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă