22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportUniversitatea Craiova, în zodia egalurilor

Universitatea Craiova, în zodia egalurilor

Trupa lui Corneliu Papură a ajuns la cinci meciuri consecutive fără victorie în Liga 1 și pierde teren în fața primelor două clasate, FCSB și CFR Cluj. Universitatea a bifat a patra remiză consecutivă în campionat, după ce nu a reușit să treacă nici de Viitorul Constanța.

Oltenii au început partida din Bănie în forță, dar portarul Cojocaru a intervenit providențial la ocaziile lui Mamut și Nistor. Apoi, Marius Constantin și Paul Papp nu au ajuns la o minge pe care scria gol, iar pe finalul primei reprize același Mamut a lovit prost balonul în careu.

Universitatea Craiova a spart gheața pe tabelă în minutul 45, atunci când Paul Papp a marcat spectaculos cu câlcâiul.

La pauză, Rednic a operat patru schimbări, iar Viitorul a egalat imediat după ieșirea de la cabine (minutul 47), prin Artean, care a înscris un eurogol. Apoi, Andrei Ivan a ratat incredibil din 7 metri, iar oaspeții au cerut un penalty pentru un presupus henț la Nistor, dar arbitrul nu a dat nimic. În prelungiri, craiovenii au mai ratat o ocazie, iar meciul s-a terminat la egalitate, scor 1-1.

La final, Mircea Rednic, antrenorul constănțenilor, a declarat că cele patru schimbări de la pauză s-au datorat oboselii resimțite de jucători și a recunoscut că și-a mustrat elevii pentru atitudinea din prima repriză.

„Mă deranjează că trebuie să fii onest, să spui când ești obosit. Am avut și deplasarea la Arad, s-a acumulat oboseală. Sunt jucători dornici să intre, asta s-a văzut în repriza a doua. Mă bucur că cei care au intrat au jucat bine, nu s-au complicat. Nu-mi place că facem un meci bun, apoi vine unul prost. Acum sunt mulțumit că am reușit să luăm un punct. Normal că i-am certat la pauză (n.r. pe jucători). N-am avut în fața noastră o Craiova foarte bună și trebuia să profităm. Le-am cerut să arate ambiție”, a spus „Puriul”, la conferința de presă.

După acest rezultat de egalitate, oltenii rămân pe locul 3 al Ligii 1, cu 35 de puncte, iar Viitorul acumulează 23 de puncte și este la 3 lungimi de Clinceni, ultima formație din play-off.

Pentru Craiova urmează partida din deplasare contra celor de la FC Voluntari, în timp ce Viitorul lui Mircea Rednic va juca împotriva lui Sepsi, pe teren propriu.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

UE se angajează să aloce 3,5 miliarde de euro pentru protejarea oceanelor

Uniunea Europeană va aloca 3,5 miliarde de euro (3,71 miliarde de dolari) pentru a proteja oceanele și a promova durabilitatea printr-o serie de inițiative...

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...
Ultima oră
Pe aceeași temă