15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportUniversitatea Craiova părăseşte cu fruntea sus Europa League

Universitatea Craiova părăseşte cu fruntea sus Europa League

Universitatea a reuşit un rezultat meritat de egalitate, graţie golului marcat de tânărul Raoul Petre Baicu (85), după ce austriacul Marcel Sabitzer deschisese scorul pentru oaspeţi (39). RB Leipzig s-a calificat în play-off graţie victoriei din primul meci, cu scorul de 3-1.

Ştiinţa a făcut un meci mai bun decât la Leipzig, având unele momente în care a pus în dificultate puternica echipă germană.

RB Leipzig a controlat debutul jocului, iar Saracchi (3) a şutat peste poartă din marginea careului. Pigliacelli (7) a prins apoi şutul lui Cunha.

Universitatea a avut o mare ocazie de a deschide scorul, prin tânărul Baicu (18 ani), care a scăpat singur cu portarul, dar a tras în Mvogo (9).

Pigliacelli a fost providenţial în min. 15, când a respins şutul lui Sabitzer, şi 22, când Forsberg a avut o mare ocazie, după o eroare a lui Donkor.

RB Leipzig a deschis scorul în min. 39, prin Sabitzer, care a reluat din apropiere, după o minge respinsă greşit de Bancu.

Cele două echipe puteau intra la cabine la egalitate, dar şutul lui Mitriţă (44), la colţul lung, s-a dus puţin alături de poartă.

Oaspeţii au dominat jocul după pauză, dar Poulsen (52) a trimis peste poartă din careu. Pigliacelli (54) a fost salvator la voleul lui Augustin, din centrarea lui Demme, apoi Martic (57) a blocat şutul lui Sabitzer. Bruma (71) a tras pe lângă poartă din careu.

Ultimul sfert de oră a aparţinut echipei craiovene, care a evoluat într-un sistem diferit, după intrările lui Tiago Ferreira şi Markovic, jucătorii antrenaţi de Mangia creându-şi o serie de ocazii.

Bancu (77) a şutat cu dreptul din marginea careului, dar Mvogo a respins spectaculos. Briceag (78) a pătruns în careu şi a şutat din flancul stâng, dar Mvogo a fost din nou la post. Mvogo (83) a respins apoi din faţa lui Markovic, la centrarea lui Bancu.

În min. 85, Universitatea a reuşit golul egalării, Bancu a driblat mai mulţi jucători adverşi, i-a pasat pe stânga lui Baicu, acesta a pătruns în careu şi şutul său centrare din unghi a fost deviat de Konate, iar mingea s-a dus în poartă peste Mvogo.

RB Leipzig va juca în play-off-ul Europa League cu învingătoarea dintre Zaria Lugansk şi Sporting Braga (1-1 în prima manşă).

Universitatea Craiova – RB Leipzig 1-1 (0-1)
Au marcat: Raoul Petre Baicu (85), respectiv Marcel Sabitzer (39).
Craiova, Stadion ”Ion Oblemenco”: circa 20.000 spectatori
Europa League – turul al treilea preliminar (manşa a doua)
În prima manşă: 1-3.

Au evoluat echipele:
Universitatea: 13. Mirko Pigliacelli – 15. Isaac Donkor, 6. Renato Kelic, 3. Marius Briceag – 27. Ivan Martic (2. Tiago Ferreira, 73), 20. Matteo Fedele (16. Jovan Markovic, 80), 8. Alexandru Mateiu, 11. Nicuşor Bancu – 10. Alexandru Cicâldău – 34. Raoul Petre Baicu, 28. Alexandru Ionuţ Mitriţă (căpitan; 9. Andrei Burlacu, 51). Antrenor: Devis Mangia.
Rezerve neutilizate: 1. Laurenţiu Popescu – 24. Florin Gardoş, 32. Florin Borţa, 37. Marian Cristinel Şerban.
RB Leipzig: 28. Yvon Mvogo – 22. Nordi Mukiele, 6. Ibrahima Konate, 4. Willi Orban (căpitan), 3. Marcelo Saracchi – 7. Marcel Sabitzer (17. Bruma, 64), 31. Diego Demme (13. Stefan Ilsanker, 72), 44. Kevin Kampl, 10. Emil Forsberg – 9. Yussuf Poulsen, 20. Matheus Cunha (29. Jean-Kevin Augustin, 46). Antrenor: Ralf Rangnick.
Rezerve neutilizate: 21. Marius Muller -16. Lukas Klostermann.

Arbitru: Miroslav Zelinka; arbitri asistenţi: Ondrej Pelikan, Jan Patak; arbitru de rezervă: Emanuel Marek (toţi din Cehia)
Cartonaşe galbene: Sabitzer (19), Mitriţă (23), Demme (23), Baicu (31), Bancu (70), Saracchi (74), Kampl (84), Augustin (90+2), Cicâldău (90+3).

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...
Ultima oră
Pe aceeași temă