9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportUTA Arad a pierdut apelul la TAS

UTA Arad a pierdut apelul la TAS

Instanța de la Lausanne a dat câștig de cauza Federației Române de Fotbal (FRF) în disputa cu UTA. După ce FRF a modificat formatul Ligii a 2-a din mers, pe fondul pandemiei de coronavirus, avantajul arădenilor din clasament a fost înjumătățit peste noapte, liderul rămânând cu un ecart de doar 5 puncte. UTA nu au contestat sistemul de promovare, ci doar decizia privind înjumătățirea punctelor. Din păcate pentru ei, apelul formulat la TAS a fost respins.

Cu alte cuvinte, varianta propusă de FRF, cea a play-off-ului, într-o singură manșă, între primele 6 clasate înaintea întreruperii competiției, cu înjumătățirea punctelor, este regulamentară. La finalul play-off-ului, primele două echipe vor promova direct în Liga 1, în timp echipa de pe poziția a treia va disputa barajul cu locul 6 din play-out-ul Ligii 1. Meciurile de baraj se vor disputa pe 5 şi 9 august 2020.

Antrenorul arădenilor, Laszlo Balint, a declarat că nu se aștepta ca TAS să fie de acord cu înjumătățirea punctelor. „Eu m-aș fi gândit că ne va fi favorabilă decizia de la TAS. Dar e bine că am rămas focusați în ceea ce privește situația dată, adică acest clasament al play-off-ului, cu punctele înjumătățite. Ne-am pregătit în așa manieră încât să obținem punctele necesare promovării pe teren, în contextul actual. Totuși, o decizie favorabilă de la TAS ar fi fost un bonus pentru noi. Nu suntem dezamăgiți, ci surprinși de această hotărâre”, a spus tehnicianul în vârstă de 41 de ani.

Până la momentul redactării acestui material, TAS nu a trimis încă o motivare oficială care să justifice motivul pentru care apelul echipei UTA a fost respins.

În prima partidă din Liga a 2-a de după pandemie, Turris-Oltul Turnu Măgurele și FC Argeș au remizat alb, scor 0-0. Meciul pe care UTA îl avea de disputat pe teren propriu cu Petrolul Ploiești a fost amânat, după ce în sânul echipei prahovene a izbucnit un adevărat focar de COVID-19. Marţi, 7 iulie, este programat celălalt meci din prima etapă, CS Mioveni urmând să primească vizita Rapidului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă