12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportVariantă șoc în Premier League: un an fără spectatori

Variantă șoc în Premier League: un an fără spectatori

După ce la începutul acestei săptămâni cele 20 de cluburi din prima ligă engleză au aprobat în unanimitate protocolul medical care le-a permis jucătorilor să își reia antrenamentele, consilierul medical al Premier League, Mark Gillett, a afirmat că spectatorilor le-ar putea fi interzis accesul pe stadioane timp de un an. „Situaţia sănătăţii publice nu se va schimba în următoarele şase până la douăsprezece luni. Este important ca lumea să înţeleagă acest lucru”, a declarat Gillett. Acesta a mai menționat că autorităţile sanitare din Anglia ar putea cere ca jucătorii să fie plasaţi în carantină cu 14 zile înaintea oricărui meci.

Ca o soluție inedită pentru animarea atmosferei la meciurile care se vor disputa cu porțile închise, reprezentanții mai multor echipe din Premier League ar dori ca scandările înregistrate ale fanilor să fie difuzate prin sistemele audio de pe stadioane. „Cu toții ne-am adaptat foarte rapid la situația creată și, într-un fel, acesta e un triumf, așa că îndrăznesc să spun că ne vom adapta și la jocurile fără suporteri pe stadion. Va fi ciudat, fotbalul nu va mai fi la fel, dar dacă aceasta e singura posibilitate, nu avem de ales”, a spus un oficial al formației Brighton.

Totuși, în pofida măsurilor prevăzute de Project Restart, conducătorii Premier League au anunțat că după ce 748 de jucători şi membri ai staff-urilor cluburilor au fost testaţi pentru Covid-19, șase dintre aceștia au fost depistați cu coronavirus și vor trebui să se autoizoleze. Acest lucru periclitează reluarea campionatului, prevăzută să aibă loc la jumătatea lunii iunie.

Ultima partidă din Premier League s-a disputat pe data de 9 martie. În momentul întreruperii campionatului, Liverpool era lider detașat, cu 82 de puncte, pe poziţia secundă fiind Manchester City, campioana en titre, cu 57 de puncte.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă