13.6 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Vasile Dîncu PSD: România riscă să fie exclusă din circuitul EURO 2020

În interpelarea sa, senatorul social democrat susține că România este în pericol să rateze șansa istorică de a găzdui meciurile de la EURO 2020.

„Pentru că autoritățile române întârzie să accepte planul UEFA de a organiza, la București, partide din turneul final EURO 2020, cu spectatori pe teren, în condiții de maximă siguranță, România riscă să fie exclusă din circuitul EURO 2020 și să își piardă credibilitatea în fața partenerilor europeni, ratând șansa de a mai fi inclusă în rândul țărilor capabile să organizeze evenimente de acest nivel”, spune Vasile Dîncu.

Senatorul PSD consideră că România trebuie să accepte organizarea meciurilor de la campionatul european cu participarea spectatorilor, așa cum a solicitat UEFA.

„Participarea la competițiile sportive este un foarte bun prilej de confirmarea a identităților locale, regionale sau naționale, o supapă adeseori necesară pentru eliberarea multor tensiuni sociale. Dacă această participare este realizată în condiții de siguranță, de ce să nu permitem oamenilor să vină pe stadioane dacă sunt testați și vaccinați. În acest context, Domnule Prim-Ministru Vasile – Florin Cîțu, Domnule Ministru Carol-Eduard Novak, vă solicit să dați curs solicitării UEFA de a organiza CU PARTICIPAREA SPECTATORILOR (25% din capacitatea Arenei Naționale) a partidelor de la București din cadrul turneului final EURO 2020, în conformitate cu planul de siguranță și securitate asumat de către forul european”, se mai arată în interpelarea lui Dîncu.

Ultima oră
Pe aceeași temă