Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Venituri record pentru Manchester City în sezonul trecut

Venituri record pentru Manchester City în sezonul trecut

Campioana en titre a Angliei la fotbal, Manchester City, a înregistrat venituri record, de 500,5 milioane lire sterline (561,9 milioane euro) în sezonul trecut, cu 5,4% mai mai mai decât în campania anterioară.

Iulian Budușan 0 comentarii

Campioana en titre a Angliei la fotbal, Manchester City, a înregistrat venituri record, de 500,5 milioane lire sterline (561,9 milioane euro) în sezonul trecut, cu 5,4% mai mai mai decât în campania anterioară, a anunţat clubul aflat în proprietatea şeicului Mansour bin Zayed Al Nahyan, citat de agenţia EFE.

"Cetăţenii" au realizat, totodată, un beneficiu de 10,4 milioane lire sterline (11,7 milioane euro), terminând astfel pe "verde" pentru al patrulea sezon consecutiv.

City a devenit astfel al doilea club din fotbalul englez care depăşeşte bariera de 500 milioane de lire sterline, după rivalii de la Manchester United, care au obţinut venituri de 581 milioane lire sterline (651 milioane euro).

"Avem alte obiective pe care putem să le atinge. Nu există nicio îndoială că aşteptăm cu nerăbdare provocările noului sezon şi cele care vor urma, cu acelaşi angajament şi hotărâre ca în ultimele zece sezoane", a declarat preşedintele lui Manchester City, Khaldoon Al Mubarak, care a sărbătorit recent zece ani de preluare a clubului de către miliardarul arab.

Înainte de a intra sub patronajul şeicului Mansour, în 2008, cifra de afaceri a clubului Manchester City a fost de numai 87 milioane de lire sterline, la sfârşitul sezonului 2007-2008. Clubul a înregistrat pierderi uriaşe, de peste 584 milioane de lire sterline, în primii şase ani de la preluarea sa, deoarece proprietarii au lansat un val de investiţii atât în jucători, cât şi în infrastructură (inclusiv un nou centru de formare).

De atunci, majorarea drepturilor de televizare, a aportului sponsorilor, precum şi participarea regulată la Liga Campionilor au permis clubului să se situeze printre giganţii fotbalului european, din punct de vedere economic. La nivelul veniturilor, Manchester City este devansată în prezent doar de patru grupări, Manchester United, FC Barcelona, Real Madrid şi Bayern Munchen, conform cabinetului de consultanţă Deloitte.

Comentarii

loading...