30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportVeste bună pentru microbiști. Cum vor putea fi spectatori în tribune la...

Veste bună pentru microbiști. Cum vor putea fi spectatori în tribune la Euro 2020

Cu 100 de zile înainte de debutul turneului UEFA EURO 2020, forul european a reiterat ideea păstrării formatului inițial al competiției, acela de a avea 12 orașe-gazdă, printre care și București.

În România, autoritățile au acceptat de principiu propunerea Structurii Locale de Organizare (LOS) de a permite accesul spectatorilor în tribune la meciurile EURO în proporție de 25% din capacitatea totală a Arenei Naționale.

În acest context, miercuri în cadrul ședinței Comitetului Interministerial EURO 2020 s-a discutat evaluarea scenariului de acces al publicului la meciurile de la București.

În prezența lui Raed Arafat, secretar de stat la MAI, și a Andreei Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătății, dar și a reprezentanților Ministerului Tineretului și Sportului, ai Ministerului Internelor și al celui de Externe, comitetul a ajuns la un consens, decizând că în perioada următoare se va construi scenariul admiterii publicului pe Arena Națională în limita cotei de 25% din capacitatea totală.

Autoritățile medicale, împreună cu cele de asigurare a ordinii publice, vor aviza setul de măsuri necesare pentru a oferi siguranță deplină celor aproximativ 12 mii de spectatori care vor intra la meciurile EURO 2020.

Planul consolidat de acces al publicului va fi apoi validat de către autoritățile române și va fi transmis către UEFA la începutul lunii aprilie ca format definitiv de organizare a meciurilor de la București.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...
Ultima oră
Pe aceeași temă