Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vești bune pentru Dinamo. LPF prelungește termenul de obținere a licenței

Vești bune pentru Dinamo. LPF prelungește termenul de obținere a licenței

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunţat, într-un comunicat de presă remis după videoconferinţa organizată, luni, cu reprezentanţii celor 14 cluburi, că termenul limită pentru obţinerea licenţei de Liga I, ediţia 2020-2021, va fi prelungit cu o lună.

Rl online 0 comentarii

"S-au luat hotărâri în zona de licenţiere a cluburilor, în sensul extinderii cu încă o lună a perioadei limită pentru depunerea actelor în vederea obţinerii acesteia", se arată pe site-ul LPF.

În cadrul videoconferinţei s-a căzut de acord, între cluburile din Liga I şi sindicatul jucătorilor profesionişti, AFAN, de a înainta către FRF un pachet de măsuri şi propuneri de modificări regulamentare, care să permită cluburilor membre ale LPF şi FRF să poată prelungi contractele jucătorilor până la finalizarea ediţiei de campionat actuale, în această situaţie aflându-se 36% dintre jucătorii profesionişti din Liga I.

De asemenea, LPF şi AFAN au identificat două planuri majore de acţiune, respectiv protejarea economică a jucătorilor prin primirea la timp a remuneraţiilor contractuale şi totodată prin sprijinirea procesului de reconversie profesională a foştilor fotbalişti care după încheierea activităţii vor fi angajaţi de către cluburi pentru a folosi experienţa acumulată de către aceştia.

La întâlnirea online de luni, Orlando Nicoară, directorul general al EaD (compania care deţine drepturile TV), a menţionat că dacă această ediţie de campionat a Ligii I se va încheia pe teren, cu toate meciurile jucate, iar sezonul viitor va începe în aceeaşi formula deja stabilită, atunci deţinătorul drepturilor TV se va achita de toate obligaţiile prevăzute în contract.

În ceea ce priveşte sezonul competiţional 2019-2020, cluburile şi LPF au luat în calcul scenariul reluării acestuia începând cu data de 5 iunie, oferind echipelor trei săptămâni de pregătire în prealabil, din data de 16 mai, odată cu expirarea celei de a doua stări de urgenţă, obiectivul principal fiind disputarea tuturor meciurilor din actuala ediţie.

Reprezentanţii LPF şi cei ai cluburilor membre se vor reîntâlni la mijlocul săptămânii viitoare într-o nouă videoconferinţă.

Federaţia Română de Fotbal, reprezentanţi ai LPF, ai sindicatului fotbaliştilor şi ai deţinătorului de drepturi TV discută în această perioadă diferite scenarii de reluare a competiţiilor la toate eşaloanele.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă.

Comentarii

loading...