23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportVești bune pentru Dinamo. LPF prelungește termenul de obținere a licenței

Vești bune pentru Dinamo. LPF prelungește termenul de obținere a licenței

“S-au luat hotărâri în zona de licenţiere a cluburilor, în sensul extinderii cu încă o lună a perioadei limită pentru depunerea actelor în vederea obţinerii acesteia”, se arată pe site-ul LPF.

În cadrul videoconferinţei s-a căzut de acord, între cluburile din Liga I şi sindicatul jucătorilor profesionişti, AFAN, de a înainta către FRF un pachet de măsuri şi propuneri de modificări regulamentare, care să permită cluburilor membre ale LPF şi FRF să poată prelungi contractele jucătorilor până la finalizarea ediţiei de campionat actuale, în această situaţie aflându-se 36% dintre jucătorii profesionişti din Liga I.

De asemenea, LPF şi AFAN au identificat două planuri majore de acţiune, respectiv protejarea economică a jucătorilor prin primirea la timp a remuneraţiilor contractuale şi totodată prin sprijinirea procesului de reconversie profesională a foştilor fotbalişti care după încheierea activităţii vor fi angajaţi de către cluburi pentru a folosi experienţa acumulată de către aceştia.

La întâlnirea online de luni, Orlando Nicoară, directorul general al EaD (compania care deţine drepturile TV), a menţionat că dacă această ediţie de campionat a Ligii I se va încheia pe teren, cu toate meciurile jucate, iar sezonul viitor va începe în aceeaşi formula deja stabilită, atunci deţinătorul drepturilor TV se va achita de toate obligaţiile prevăzute în contract.

În ceea ce priveşte sezonul competiţional 2019-2020, cluburile şi LPF au luat în calcul scenariul reluării acestuia începând cu data de 5 iunie, oferind echipelor trei săptămâni de pregătire în prealabil, din data de 16 mai, odată cu expirarea celei de a doua stări de urgenţă, obiectivul principal fiind disputarea tuturor meciurilor din actuala ediţie.

Reprezentanţii LPF şi cei ai cluburilor membre se vor reîntâlni la mijlocul săptămânii viitoare într-o nouă videoconferinţă.

Federaţia Română de Fotbal, reprezentanţi ai LPF, ai sindicatului fotbaliştilor şi ai deţinătorului de drepturi TV discută în această perioadă diferite scenarii de reluare a competiţiilor la toate eşaloanele.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă.

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă