10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportReluarea antrenamentelor din Liga 1, dificilă pentru 8 din cele 14 echipe

Reluarea antrenamentelor din Liga 1, dificilă pentru 8 din cele 14 echipe

Cele 6 echipe din Liga I care dispun de baze sportive cu unităţi de cazare astfel încât fotbaliştii să rămână în cantonament pe toată perioada pregătirilor şi a desfăşurării campionatului sunt FCSB, Astra Giurgiu, CFR Cluj, Dinamo, Universitatea Craiova şi Gaz Metan Mediaş.

Celelalte 8 competitoare nu dispun de spaţii de cazare pentru fotbalişti şi staff-ul tehnic şi medical, Liga Profesionistă de Fotbal trimiţând o informare în acest sens către Ministerul Tineretului şi Sportului.

Totodată, cluburile din Liga I care nu beneficiază de spaţii de cazare în cadrul bazelor sportive reclamă faptul că închirierea altor centre de pregătire ar ridica foarte mult costurile lunare şi vor avea un impact negativ asupra bugetelor deja afectate de criza pandemiei de COVID-19.

Preşedintele grupării FC Viitorul, Gică Popescu, a anunţat că pentru a ţine jucătorii în cantonament în condiţiile stabilite de MTS, costurile ar fi de 100.000 de euro lunar.

În acest moment hotelul de la baza sportivă din Ovidiu a clubului Viitorul se află în construcţie.

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a informat Ministerul Tineretului şi Sportului, că nu toate cluburile din Liga I deţin spaţii de cazare în cadrul bazelor sportive, motiv pentru care se impune identificarea unor soluţii pentru acoperirea situaţiei, în cazul în care cluburile nu au posibilitatea de a-şi caza jucătorii în incinta bazei sportive.

Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii au emis în 4 aprilie ordinul nr. 549 care cuprinde o serie de recomandări pentru cluburile şi federaţiile care doresc să reia antrenamentele după 15 mai, când este aşteptată încheierea stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus. Printre condiţiile impuse de autorităţi pentru reluarea pregătirilor se află izolarea sportivilor în cadrul bazelor sportive, testarea lor pentru COVID-19, precum şi măsuri stricte de igienă şi dezinfecţie.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă