15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportVIDEO Roger Federer îi cedează locul 1 ATP lui Rafael Nadal, după...

VIDEO Roger Federer îi cedează locul 1 ATP lui Rafael Nadal, după o înfrângere rușinoasă la Miami

La câteva zeci de minute după încheierea meciului, Roger Federer a anunţat la conferinţa de presă că îşi ia o pauză de trei luni din circuit şi va rata tot sezonul de zgură, inclusiv turneul de la Roland Garros.

Australianul Thanasi Kokkinakis a reuşit sâmbătă noaptea victoria carierei sale, în faţa numărului unu mondial, Roger Federer: 3-6, 6-3, 7-6(4). Kokkinakis a venit de nicăieri – fiind doar la al cincilea turneu jucat în ultimele şapte luni, din pricina problemelor de sănătate care l-au ţinut departe de teren. Tânărul în vârstă de 21 de ani a reuşit o revenire fantastică, după ce elveţianul a câştigat primul set în 35 de minute. Cu o frecvenţă a primului serviciu de doar 42%, Thanasi nu a ameninţat vreun moment poziţia dominantă a lui Federer în setul inaugural.

“Eu sunt un tip care gândeşte pozitiv, cred că fiecare meci este o oportunitate. Sunt dezamăgit de faptul că nu am găsit o soluţie. Dar, el a fost un pic mai bun decât mine, astăzi. El a fost mai relaxat, aşa că am meritat să pierd numărul unu mondial, astăzi – atât a fost de rău. Am stat pe modul <căutare> tot meciul. Ce faci mai departe? Iei o pauză, te detaşezi, revii la antrenament şi munceşti”, a spus Roger Federer, despre victoria lui Thanasi Kokkinakis. Elveţianul are 20 de titluri de Mare Şlem în palmares, dar un singur trofeu la Roland Garros, în 2009, după o finală disputată împotriva lui Robin Soderling.

Rafael Nadal, lider mondial pentru a cincea oară în carieră

De înfrângerea lui Roger Federer profită spaniolul Rafael Nadal. Ţinut în afara circuitului de accidentări la şoldul drept – problemă apărută prima dată în timpul sfertului de finală de la Australian Open şi care l-a forţat pe iberic la abandon în faţa lui Marin Cilic, Rafael Nadal va reveni pe prima poziţie a clasamentului mondial, luni, 2 aprilie, după o pauză de şapte săprămâni, fără a fi jucat vreun meci la Miami.

Rafael Nadal va ocupa fotoliul de lider mondial pentru a cincea oară în carieră. Cu un avantaj minim, de 100 de puncte (8.770 puncte, faţă de 8.670 puncte – Federer), ibericul are asigurată prima poziţie ATP pentru trei săptămâni – adică pentru startul sezonului de zgură. La capătul primului turneu Masters 1000 disputat pe zgură, la Monte Carlo (14-22 aprilie), Nadal poate pierde numărul unu mondial, dacă nu îşi apără trofeul.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă