17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportVisul frumos s-a terminat. România, eliminată de Germania

Visul frumos s-a terminat. România, eliminată de Germania

Tricolorii au făcut un nou meci memorabil, în ciuda unei căderi pe final, în urma căreia Germania, campioana en titre, a reuşit să se impună. Nadiem Amiri (21, 90+4) şi Luca Waldschmidt (51 – penalty, 90) au marcat pentru învingători, iar George Puşcaş a înscris golurile României (26 – penalty, 44).

Efortul depus de jucătorii români pe o căldură sufocantă şi ziua în plus de odihnă pe care a avut-o Germania s-au văzut pe finalul jocului, când câteva erori ale tricolorilor au făcut diferenţa. România a făcut o primă repriză remarcabilă şi conducea Germania cu 2-1 la pauză, dar scorul putea fi şi mai mare în favoarea noastră.

Campionii au început mai bine şi Oeztunali a fost blocat de Paşcanu (8), dar jucătorii antrenaţi de Mirel Rădoi au răspuns imediat şi Ivan a avut o oportunitate, dar reluarea sa l-a nimerit pe Puşcaş (12). Oeztunali (19) şi-a încercat din nou şansa de la 16 metri, dar Radu a reţinut. Man a fost blocat în careul advers (21), la o mare ocazie de gol, iar pe contraatac Germania a marcat prin Amiri, cu un şut printre picioarele lui Paşcanu (21).

România a început un adevărat forcing şi a egalat la scurt timp prin Puşcaş (26), dintr-un penalty obţinut de Hagi, faultat în careu de Baumgartl, decizia fiind luată după arbitrajul video. Portarul german a intervenit providenţial la şutul de la 25 de metri al lui Băluţă (30), iar Puşcaş a fost blocat în unghi la continuare. Puşcaş a adus România în avantaj, al capătul unei faze memorabile: Hagi a recuperat la centrul terenul şi a trimis o minge lungă pentru Ivan, acesta a centrat perfect, iar Puşcaş a trimis imparabil cu capul în plasă (44).

România putea avea un avantaj şi mai mare la pauză, dar mingea trimisă cu capul de Puşcaş din centrarea lui Ştefan a fost respinsă extraordinar de Nuebel (45+4).

Germania a început mai bine repriza secundă, iar în min. 51 a reuşit egalarea, după o greşeală a lui Ianis Hagi, care l-a ţinut în careu pe Dahoud, iar Luca Waldschmidt a transformat penalty-ul, deşi Radu a fost pe minge.

România nu a mai reuşit să îşi creeze ocazii în partea secundă, iar Radu (53) a salvat în faţa lui Luca Waldschmidt la numai câţiva metri. Acelaşi Waldschmidt a ratat din poziţii ideale (71, 83), Nmecha a irosit şi el o ocazie uriaşă (86), după o greşeală a lui Nedelcearu.

Germania a făcut diferenţa în ultimele minute, după două faulturi ale lui Paşcanu, Waldschmidt marcând în min. 90, bară-gol, iar Amiri (90+4), direct din lovitură liberă de la 18 metri.

La final, George Puşcaş a avut un mesaj clar: am ieşit cu capul sus. „Pur şi simplu am dat tot ce am avut mai bun. Vreau să mulţumesc tuturor care au fost azi la stadion, colegi, antrenori, a fost ceva incredibil. Am dat tot ce am avut mai bun, tot ce ne-a stat în cale am crezut că putem elimina. Astăzi, probabil Germania a fost mai bună în ultimele minute şi trebuie să fim mândri. Astăzi am jucat acasă, am făcut mândri milioane de români. Diaspora s-a uitat la noi, toată lumea. Ca atacant trebui să-mi fac treaba, să-mi ajut echipa. N-am nimic de reproşat nimănui, toată lumea a dat tot ce a avut mai bun. Nu pot decât să fiu mândru şi să plâng de bucurie, că de tristeţe n-am de ce”, a declarat George Puşcaş, la TVR.

Pentru tricoloriii “mici” este cea mai bună performanţă din istorie la un turneu final. De asemenea, elevii lui Mirel Rădoi au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă