16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportZidane, posibil înlocuitor pentru Maurizio Sarri la Chelsea? Italianul pare că a...

Zidane, posibil înlocuitor pentru Maurizio Sarri la Chelsea? Italianul pare că a pierdut vestiarul

Înlocuirea lui Maurizio Sarri la Chelsea pare să fie doar o chestiune de timp. În presa britanică se discută foarte mult despre demiterea antrenorului italian după fiecare meci în care Chelsea nu se impune, iar Zinedine Zidane a fost unul dintre numele vehiculate ca posibil înlocuitor pentru Sarri. Rezultatele fostului antrenor al lui Napoli nu par să le satisfacă așteptările fanilor londonezi și nici pe cele ale lui Abramovic.

Experimentatul antrenor în vârstă de 60 de ani a pierdut 10 din primele 45 de meciuri disputate la cârma albaștrilor, reușind 29 de victorii și acumulând 6 remize. Media sa actuală de 2.07 puncte pe meci este mai mică decât cea pe care o înregistrare Sarri la Napoli (2.16), iar pretențiile la un club precum Chelsea sunt foarte, foarte mari.

Dacă în campionat echipa pare să fie în cărți pentru prinderea locului 4, ultimul care asigură participarea în Liga Campionilor în sezonul următor, Chelsea a fost deja eliminată din FA Cup de către Manchester United și a pierdut recent și finala Carabao Cup.

Ultimul scandal… Kepa și cea mai costisitoare neînțelegere din istorie
 

Nu de puține ori s-ar vorbit despre antrenori care au fost săpați de către jucători la Chelsea în ultimii ani. Presupunerile au planat în jurul demiterilor lui Rafael Benitez, Jose Mourinho și Antonio Conte. Acum se discută și de faptul că Sarri ar putea fi următoarea victimă a jucătorilor.

Înainte de sfârșitul celor 120 de minute ale finalei Carabao Cup disputate în data de 24 februarie, Maurizio Sarri a decis să-l schimbe pe portarul titular Kepa Arrizabalaga cu mult mai experimentatul Willy Caballero. Problema a apărut atunci când goalkeperul spaniol a refuzat să iasă pe teren, deși antrenorul i-a făcut semne și a strigat la el să iasă. Kepa a apărat în cele din urmă un penalti, însă formația sa a pierdut jocul.

În declarațiile din presă, se pare că decizia antrenorului era bazată pe faptul că acesta fusese informat de către doctorul echipei cum că portarul acuzase crampe musculare. Refuzul lui Kepa a fost motivat de faptul că a fost o neînțelegere, întrucât el se simțea perfect din punct de vedere fizic și de aceea nu a dorit să iasă. Totuși, specialiștii sunt de altă părere.

Schimbarea a părut una destul de ciudată, în condițiile în care Chelsea a plătit în această vară nu mai puțin de 80 de milioane de euro pentru a-l aduce pe Kepa pe Stanford Bridge, iar Willy Caballero nu jucase decât un singur meci în acest sezon. Faptul că decizia antrenorul a fost subminată în acest mod a tulburat și mai mult apele, iar dacă ne gândim că Chelsea a primit și o interdicție la transferuri până în vara anului 2020, lucrurile par a fi extrem de complicate pentru italian, care oricum nu pare să aibă nici suporterii de partea sa, datorită abordării sale tactice mai conservatoare.

Zinedine Zidane, varianta câștigătoare pentru Chelsea?
 

Dimitar Berbatov a fost unul dintre numele cele mai importante care s-au pronunțat cu privire la zvonul aducerii lui Zidane pe Stanford Bridge. Fostul atacant al lui Tottenham și Manchester United a spus că Zizou este exact genul de antrenor de care Chelsea are nevoie pentru a restabili ordinea în vestiar:

„Vestiarul lui Chelsea este puternic, dar dacă ai pe cineva cum este Zidane – adică unul dintre cei mai buni jucători din istorie, ca să nu mai zicem că a câștigat și Liga Campionilor de 3 ori – înseamnă că ai un avantaj și că automat vei avea și parte de respectul jucătorilor,” a spus Berbatov pentru www.TribalFootball.com.

Fostul atacant al bulgariei a mai adăugat și faptul că: „Dacă Zidane îți spune să sari, tu răspunzi întrebându-l: ‘Cât de sus mister?’”, subliniind astfel autoritatea pe care ar putea să o aibă francezul în fața jucătorilor.

În contextul dat, nu trebuie să ne mire că anumite case de pariuri online au lansat candidați și cote pentru următorul antrenor al lui Chelsea, așa că în curând am putea vedea și pe site-urile operatorilor de pariuri de pe www.VerificareBiletPariuri.ro astfel de pariuri speciale. Zidane este văzut ca principal favorit, însă nici Frank Lampard, Gianfranco Zola și Diego Simeone nu par a fi variante imposibile.

Dacă interdicția de transferuri nu va fi eliminată, Chelsea nu va putea să-i transfere definitiv pe Gonzalo Higuain și pe Mateo Kovavic, care au fost aduși sub formă de împrumut. Totuși, Zidane se va putea baza pe Christian Pulisic, Kurt Zouma, Michy Batshuayi, Victor Moses și pe mulți alți jucători care acum sunt împrumutați la alte echipe. Inclusiv Alvaro Morata s-ar putea reîntoarce la clubul londonez, însă decizia le aparține celor de la Atletico Madrid, care au dreptul contractual de a decide soarta jucătorului. În aceeași situație este și francezul Tiemoué Bakayoko, împrumutat la AC Milan cu opțiune de cumpărare.

Zidane ar putea colabora cu numeroși jucători vorbitori de limbă franceză, iar numirea sa în funcția de antrenor l-ar putea determina și pe superstarul Eden Hazard să mai rămână la Chelsea.

Cele mai citite

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...
Ultima oră
Pe aceeași temă