10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăTechAbraham Liu, Huawei: Europa are un rol crucial de jucat în stabilirea...

Abraham Liu, Huawei: Europa are un rol crucial de jucat în stabilirea standardelor internaționale

Standardele tehnologice globale sunt stabilite și de Europa, dar pentru a putea dezvolta sectorul IT&C la adevăratul potențial are nevoie de mai mult, după cum reiese dintr-un webinar european despre digitalizare.

Huawei a fost parte activă a investițiilor în cercetare la nivel european, fiind pe locul 5 în clasamentul investițiilor în cercetare și dezvoltare industrială din Uniunea Europeană. În webinarul organizat luna trecută Abraham Liu, reprezentantul șef al Huawei la instituțiile UE, a arătat că este nevoie de investiții mai mari în cercetare, educație și inovare.

Nu este ușor pentru nicio companie să investească în cercetare și inovația, mai ales că nu întotdeauna aceste investiții se transformă în oportunități de afaceri.

„Huawei își construiește centrele de cercetare în proximitatea talentelor. Acest lucru are un impact direct asupra modului în care industria pune în legătură cercetarea academică în dimensiunile comerciale și reduce perioada de transformare a unei idei în produs. Nu este vorba doar de cercetarea internă, ci și de colaborarea Huawei cu universitățile”, spune Abraham Liu.

Reprezentantul Huawei arată că colaborarea internațională este esențială., dar nu poate fi luată ca pe un lucru de la sine înțeles. Politicienii ar prefera să separe cercetările din lume, ceea ce ar trage înapoi inovația.

„Ne concentrăm mult pe infrastructura și cercetarea IT&C, dar ne confruntăm cu provocări fundamentale. Inovația este cheia succesului nostru. Avem 33 de centre în 12 țări europene și le sprijinim în cercetarea fundamentală”. spune Abraham Liu. Huawei investește 12-15% din venituri în cercetare și promovează și egalitatea de gen, cu scopul de a reține talentul feminin în tehnologie.

„Europa are are un rol crucial de jucat în stabilirea standardelor internaționale”, spune Liu, care arată este mândru că Huawei a contribuit la operabilitatea rețelei de comunicații în ultimele decenii, „lucru care ne permite tuturor să ne bucurăm de capacitățile rețelei în timp ce luptăm împotriva pandemiei.”

 

Triunghiul cunoașterii

Webinarul, organizat de The Brussles Time, cu sprijinul Huawei, l-a avut contributor și pe profesorul Soulla Louca, directoarea Institutului pentru Viitor (IFF).

„IFF a fost fondat cu scopul de a avansa în continuare cunoștințele în acest domeniu specific și de a pregăti studenții pentru un viitor cu aceste tehnologii. Unul dintre obiective este de a contribui la dezvoltarea blockchain mai larg și al tehnologiilor blockchain”, spune Soulla Louca.

Din păcate, pandemia a înrăutățit situația pentru IMM-uri, care se concentrează acum mai mult pe supraviețuire decât pe inovație. De aceea investițiile în educație și în cercetare sunt necesare pentru ca societatea în ansamblu să găsească cele mai inovative produse și soluții.

„Ar trebui să inovăm pentru a face diferența și nu doar pentru a câștiga bani”, spune Soulla Louca.

Willem Jonker, CEO al EIT Digital, al cărui membru este Huawei a declarat „pentru mine, triunghiul cunoașterii înseamnă construirea unui ecosistem în care toate sectoarele diferite conlucrează.”

„Europa, în anumite sectoare, este bună în cercetare, dar nu este atât de bună în a câștiga bani din acea cercetare. Ar trebui să ne amintim că există, de asemenea, o diferență culturală între Europa și SUA”, spune Jonker.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă