12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechAgenția Spațială Europeană lansează un concurs pentru denumirea roverului ce va explora...

Agenția Spațială Europeană lansează un concurs pentru denumirea roverului ce va explora Marte în 2021

Roverul ExoMars, un robot prevăzut cu şase roţi fabricat în Marea Britanie, va inspecta suprafaţa Planetei Roşii în căutarea de răspunsuri referitoare la evoluţia acesteia şi a unor eventuale urme de viaţă.

Peake a lansat concursul vineri, în cadrul show-ului aviatic de la Farnborough, Marea Britanie.

„Marte este o destinaţie fascinantă, un loc unde, într-o zi, oamenii vor lucra alături de roboţi pentru a dobândi cunoştinţe noi şi a căuta dovezi ale existenţei vieţii în sistemul nostru solar”, a spus astronautul despre viitoarea misiune pe Marte.

„Roverul ExoMars este un element esenţial al călătoriei de explorare şi vă cerem să deveniţi parte din această misiune palpitantă şi să găsiţi un nume pentru robotul care va cerceta suprafaţa planetei Marte”, a adăugat astronautul.

Câştigătorul competiţiei va primi un tur al bazei Airbus de la Stevenage, locul unde se construieşte roverul.

Ministrul britanic al ştiinţei, Sam Gyimah, a încurajat participanţii să trimită nume „îndrăzneţe” şi a dat chiar şi o sugestie, „Rover McRoverface”.

„Explorarea suprafeţei unei alte planete este visul multor cercetători şi oameni de ştiinţă. Acum un rover fabricat în Marea Britanie va cerceta planeta Marte pentru a căuta răspunsul la întrebări fundamentale, iar publicul poate participa la acest capitol interesant găsind un nume pentru rover”, a mai spus ministrul.

O competiţie asemănătoare a avut loc în 2016, când a fost lansat un sondaj pentru denumirea unei ambarcaţiuni britanice de cercetare. Circa 124.000 de persoane au votat pentru numele ”Boaty McBoatface”, care a fost schimbată ulterior în ”RRS Sir David Attenborough”, după celebrul naturalist britanic, informează Agerpres.

Concursul pentru găsirea unui nume pentru roverul ExoMarsIt este deschis rezidenţilor tuturor ţărilor membre ESA, inclusiv România.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă