11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăTechAgentul frigorific poate fi reciclat, pentru a proteja mediul

Agentul frigorific poate fi reciclat, pentru a proteja mediul

La Copenhaga a fost prezentat, acum câteva zile, un dispozitiv de reciclare a agentului frigorific, menit să permită instalatorilor să recicleze agentul frigorific pentru a putea fi utilizat din nou pentru încărcarea echipamentului de climatizare.

Prin utilizarea de agent frigorific regenerat, care are aceeași calitate ca agentul frigorific nou, se obține o economie de producție de peste 150.000 de kilograme de agent frigorific în fiecare an.

Dispozitivul de reciclare a agentului frigorific a fost lansat în cadrul evenimentului denumit “VRV Summit 2020”, organizat la Copenhaga de firma Daikin.

Realizările prezentate la summit-ul de la Copenhaga se înscriu în planul de reducere a impactului asupra mediului și atingerea obiectivului de neutralitate a emisiilor de CO2 până în anul 2050.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Președintele Iohannis, la Misiunea Economică a Francofoniei: România are o creștere economică peste media UE

România a înregistrat în anul 2023 "o creștere economică robustă, de 2,1%, ritm superior mediei Uniunii Europene", a transmis președintele Klaus Iohannis în cadrul...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...
Ultima oră
Pe aceeași temă