12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechAi o casa la tara? Iata patru lucruri care nu trebuie sa...

Ai o casa la tara? Iata patru lucruri care nu trebuie sa lipseasca din gospodaria ta

Atunci cand ai o casa la tara putem spune ca treaba nu se termina niciodata. Nu conteaza ca e weekend, e trecut de ora 4-5 sau e foarte devreme dimineata. Mereu vei gasi ceva de facut. Pana la urma asta face din farmecul vietii la sat – nu ai timp sa te plictisesti, deoarece intotdeuna vei gasi ceva de facut.

 

In articolul de azi noi ne-am propus sa iti vorbim despre patru lucruri pe care noi le consideram importante si care nu ar trebui sa lipseasca din gospodaria ta. Este vorba de drujba (fie ea electrica sau pe benzina), motocoasa, motosapa si pompa de stropit electrica. O sa le luam pe rand si le vom detalia putin pentru a-ti face o idee de ce le-am ales tocmai pe acestea.

1.     Drujba

Daca locuim la tara, in sezonul rece avem nevoie de lemne. De foarte multe lemne. Pe langa asta, mai avem nevoie si de ceva cu care sa le taiem. Aici intervine drujba, care nu ar trebui sa lipseasca din nici o gospodarie, mai ales daca ne gandim ca acestea au devenit foarte accesibile ca pret. Avem de ales dintre doua tipuri principale de drujba, in functie de alimentarea lor, si anume: drujba electrica si drujba pe benzina. Despre fiecare in parte am discutat mai detaliat pe BlogdeCasa.Ro in articole dedicate. Pe scurt, fiecare tip de drujba vine cu avantajele si dezavantajele sale, asadar trebuie sa tii cont de ele in alegerea pe care o vei face.

 

2.     Motocoasa

Daca ai o suprafata mare de pamant se dovedeste a fi foarte obositor sa cosesti asa cum o faceau batranii nostri. Iti va lua destul de mult timp, iar cum procesul va trebui repetat de mai multe ori pe parcursul unui an… cel mai bine este sa iti usurezi munca si sa iti cumperi o motocoasa. Preturile variaza destul de mult, ele plecand de la 300 de lei si ajungand la cateva mii. Pentru inceput iti poti indrepta fara probleme atentia catre un model mai ieftin, cu siguranta va fi un pas inainte.

La randul lor motocoasele pot fi electrice sau pe benzina. Pe langa alimentare va trebui sa mai tinem cont si de puterea motorului, sistemul de taiere, latimea de taiere si sistemele de siguranta.

3.     Motosapa

Lucrarile agricole au devenit mai simple ca niciodata pentru omul obisnuit. Asta pentru ca avem atat de multe utilaje agricole la dispozitie incat este si pacat se nu ne folosim de ele pentru a ne usura munca. Este si cazul motosapei care ne ajuta foarte mult in maruntirea eficienta a solurilor usoare si semiusoare. Motosapa e ideala pentru gradini, sere si solarii.

 

4.     Pompa de stropit electrica

O irigare corespunzatoare a gradinii noastre este necesara atunci cand vrem sa ne bucuram de un gazon frumos, precum si de o recolta bogata. Pompa de stropit electrica te poate ajuta foarte mult in aceasta privinta, iar asta pentru ca o poti seta astfel incat udarea sa aiba loc la ore bine stabilite de tine, in mod automat.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă