15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechAngajații Pinterest, protest inedit împotriva discriminării

Angajații Pinterest, protest inedit împotriva discriminării

Într-o petiție publicată pe aplicația anonimă Blind, pe 13 august, angajații au pledat pentru solidaritate cu trei femei cu profil înalt care au acuzat recent compania de inegalitate rasială și de gen.

Petiția încurajează angajații să își suprapună avatarul Slack cu fețele celor trei femei. De asemenea, le-a solicitat să își oprească ieri activitatea, la ora 13:00, după ce au postat următorul mesaj: „Sunt [supărat / supărat / șocat / nefericit / orice simți] în legătură cu discriminarea rasială și de sex care s-a întâmplat la Pinterest“.

Evenimentul succede acționării în judecată a Pinterest de către Françoise Brougher, pentru discriminare și represalii de gen. Brougher, care s-a alăturat companiei în 2018, spune că a fost plătită mai puțin decât colegii de sex masculin și a fost lăsată în afara întâlnirilor importante. După ce a vorbit despre tratamentul injust primit, a fost concediată, potrivit plângerii sale.

Scrutinul împotriva discriminării a început în iunie 2020, când Ifeoma Ozoma și Aerica Shimizu Banks, două femei negre care au lucrat la echipa politică, au acuzat compania de discriminare rasială și de gen pe Twitter. Știrile au declanșat o furtună, în parte, deoarece Pinterest este o companie care se ocupă în special de femei și a fost lăudată pentru că a condus industria tehnologiei în privința politicilor care interzic rasismul și dezinformarea pe platformă.

Într-o declarație, Pinterest a spus că respectă decizia angajaților de a protesta. „Conducerea și angajații de la Pinterest au un obiectiv comun de a construi și încuraja o companie de care cu toții putem fi mândri”, a spus un purtător de cuvânt, adăugând: „Știm că avem o muncă reală de făcut și recunoaștem că este datoria noastră să construim un mediu divers, echitabil și inclusiv pentru toată lumea.”

 

Cele mai citite

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...
Ultima oră
Pe aceeași temă