Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Angajații Pinterest, protest inedit împotriva discriminării

Angajații Pinterest, protest inedit împotriva discriminării

Angajații Pinterest organizează un walkout virtual pentru a protesta împotriva discriminării și represaliilor companiei.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Într-o petiție publicată pe aplicația anonimă Blind, pe 13 august, angajații au pledat pentru solidaritate cu trei femei cu profil înalt care au acuzat recent compania de inegalitate rasială și de gen.

Petiția încurajează angajații să își suprapună avatarul Slack cu fețele celor trei femei. De asemenea, le-a solicitat să își oprească ieri activitatea, la ora 13:00, după ce au postat următorul mesaj: „Sunt [supărat / supărat / șocat / nefericit / orice simți] în legătură cu discriminarea rasială și de sex care s-a întâmplat la Pinterest“.

Evenimentul succede acționării în judecată a Pinterest de către Françoise Brougher, pentru discriminare și represalii de gen. Brougher, care s-a alăturat companiei în 2018, spune că a fost plătită mai puțin decât colegii de sex masculin și a fost lăsată în afara întâlnirilor importante. După ce a vorbit despre tratamentul injust primit, a fost concediată, potrivit plângerii sale.

Scrutinul împotriva discriminării a început în iunie 2020, când Ifeoma Ozoma și Aerica Shimizu Banks, două femei negre care au lucrat la echipa politică, au acuzat compania de discriminare rasială și de gen pe Twitter. Știrile au declanșat o furtună, în parte, deoarece Pinterest este o companie care se ocupă în special de femei și a fost lăudată pentru că a condus industria tehnologiei în privința politicilor care interzic rasismul și dezinformarea pe platformă.

Într-o declarație, Pinterest a spus că respectă decizia angajaților de a protesta. „Conducerea și angajații de la Pinterest au un obiectiv comun de a construi și încuraja o companie de care cu toții putem fi mândri”, a spus un purtător de cuvânt, adăugând: „Știm că avem o muncă reală de făcut și recunoaștem că este datoria noastră să construim un mediu divers, echitabil și inclusiv pentru toată lumea.”

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...