Apple va cumpăra Shazam pentru suma de 400 de milioane de dolari

Apple va cumpăra Shazam pentru suma de 400 de milioane de dolari

Apple va cumpăra aplicația de recunoaștere a muzicii Shazam, au anunțat luni cele două companii, în două comunicate distincte. Companiile nu au oferit, însă, indicații legate de prețul achiziției.

Iulian Budușan 0 comentarii

Aplicaţia Shazam este deja integrată în programul Siri deţinut de Apple. Utilizatorii iPhone care au aplicaţia Shazam instalată pot pune întrebarea: „Siri, ce melodie este aceasta?”, urmând ca acea piesă muzicală să fie identificată.

Însă, Shazam are şi alte funcţii, precum aceea de a identifica show-uri de televiziune care încă nu funcţionează cu Siri.


Website-ul TechCrunch a scris despre preţul pe care ar urma să îl plătească Apple pentru Shazam – 400 de milioane de dolari notând că acordul ar putea fi stabilit săptămâna viitoare. 

Totuşi, preţul de 400 de milioane de dolari este mult mai mic decât valoarea de un miliard de dolari estimată recent de PitchBook.

Shazam, cu sediul în Marea Britanie, nu a răspuns la solicitarea de a oferi un punct de vedere.

Cumpărarea Shazam ar ajuta compania Apple în domeniul muzicii, utilizatorii putând identifica mai uşor melodii pe care să le adauge la playlist-urile lor în serviciul Apple Music. 

La jumătatea anului 2017, Apple Music avea 27 de milioane de abonaţi, spre deosebire de serviciul de streaming Spotify, care avea 60 de milioane de utilizatori.

Comentarii

loading...