O instanţă din Germania cere restricţionarea circulaţiei vehiculelor cu motoare Diesel

Impunerea de restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu motoare Diesel reprezintă cea mai bună modalitate de a proteja cetăţenii de efectele poluării, a decis un tribunal administrativ din oraşul german Stuttgart.

Mihai Diac 0 comentarii

Impunerea de restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu motoare Diesel reprezintă cea mai bună modalitate de a proteja cetăţenii de efectele poluării, a decis un tribunal administrativ din oraşul german Stuttgart, relatează ziarul Stuttgarter Zeitung citat de Mediafax.

Tribunalul administrativ din Stuttgart, capitala landului german Baden-Württemberg, a admis, vineri, o solicitare a organizaţiei ecologice Deutsche Umwelthilfe în sensul impunerii de interdicţii vehiculelor poluante, relatează publicaţia Stuttgarter Zeitung.

Instanţa a stabilit că impunerea de restricţii de circulaţie pentru maşinile cu motoare Diesel constituie cea mai eficientă modalitate de protejare efectivă a cetăţenilor de efectele negative ale noxelor.

Decizia este reprezentativă pentru Germania şi pentru alte ţări din Uniunea Europeană, unde au apărut solicitări de interzicere a vehiculelor Diesel deoarece nu respectă standardele comunitare privind poluarea. Guvernul Germaniei a semnalat că se opune unor măsuri locale unilaterale împotriva maşinilor diesel, angajându-se să insiste ca producătorii de vehicule să implementeze tehnologii mai ecologice.

Mai multe companii auto sunt acuzate că au sisteme de manipulare a testelor la emisiile poluante la motoare Diesel.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...