23.5 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimul serviciu de car sharing din România cu mașini 100% electrice are...

Primul serviciu de car sharing din România cu mașini 100% electrice are buletin de Iași

Casa Auto, unul dintre cele mai importante grupuri de companii din județul Iași, distribuitor pentru 10 mărci auto, a lansat Caby, primul serviciu de car sharing din România care oferă exclusiv mașini alimentate la priză. Caby implică vehicule mici și 100% electrice, pentru a contribui la descongestionarea traficului și la îmbunătățirea calității aerului pe care îl respirăm. Pentru început, flota este formată din modele Mitsubishi iMiev, iar tariful standard de utilizare este de 56 lei pentru prima oră. A doua oră costă 35 lei și pentru trei sau mai multe ore la tariful inițial de o oră se adaugă câte 25 lei/h.

„Ne pasionează mașinile și ne preocupă modul în care acestea îi ajută pe oameni. Ne dorim ca oamenii să călătorească mai simplu, mai plăcut și mai eficient în orașe fără poluare. Pentru aceasta am creat Caby, un concept modern în România, menit să ne facă tuturor călătoriile din oraș mai plăcute și mai simple”, a declarat Bogdan Pițigoi, președintele Grupului Tester, din care face parte Casa Auto.

Caby funcționează în felul următor. Flota de mașini electrice este distribuită în întregul oraș. După un pas unic de înregistrare pe site-ul serviciului , utilizatorii pot închiria mașinile de la unul dintre cele 5 puncte de încărcare existente în Iași și le pot folosi atât timp cât au nevoie. 

Pe măsură ce se va extinde, Caby își propune să asigure vehicule disponibile în toate zonele orașului, astfel încât să fie accesibile oricui, la doar câteva minute de mers pe jos. Clienții pot beneficia de mașină cât timp doresc, chiar dacă se opresc pentru cumpărături, vizite sau întâlniri, iar odată ce călătoria este încheiată, aceștia pot parca mașina oriunde pe raza orașului. Localizarea vehiculelor în oraș și accesul la acestea se fac foarte simplu, prin intermediul unei aplicații de mobil. 

O echipă de mentenanță asigură curățenia mașinilor și starea lor tehnică, astfel încât CABY pune mereu la dispoziția clienților mașini curate și în stare perfectă de funcționare. 

În același timp, Caby dezvoltă propria rețea de stații de încărcare a mașinilor în parteneriat cu E.ON, care „a demarat un program internaţional de mobilitate alternativă ce vizează realizarea unei reţele pan-europene de staţii de încărcare. Pe lângă faptul că reprezintă un model de business de perspectivă, este şi o iniţiativă ce are o puternică legătură cu eforturile de protejare a mediului înconjurător. De asemenea, prin implicarea în astfel de proiecte dorim să venim cu soluţii inovatoare în întâmpinarea nevoilor clienţilor noştri”, a declarat Dan Morari, director general E.ON Energie România.

Sistemul de tarifare este unul flexibil, care îmbină timpul și distanța de deplasare și scutește utilizatorii de costurile deținerii și întreținerii unui vehicul propriu – achiziție, combustibil, revizii, taxe sau, foarte important, asigurări.

„Implicarea noastră în proiectul Caby este naturală în contextul obiectivului nostru de fi parte a mobilității viitorului. Oferim continuitate clienților noștri, într-o manieră predictibilă și simplă, astfel încât aceștia să aibă posibilitatea de a se bucura fără griji de lucrurile care sunt cu adevărat importante pentru ei. Asigurarea mașinilor Caby este încă un pas în implicarea noastră în parteneriate strategice care, în final, generează un impact pozitiv în comunitate”, a declarat Georgiana Miron, Director Marketing și Comunicare, Groupama Asigurări – Asigurătorul Oficial al Caby.

Finanțarea proiectului se face prin UniCredit Leasing. „Suntem întotdeauna deschiși să susținem și să încurajăm inițiativele partenerilor nostri, prin produse şi servicii care le fac viaţa mai uşoară. Credem în viitorul mobilităţii electrice, parte constantă a strategiei noastre. Suntem mândri că astăzi, alături de partenerii noştri de la Casa AUTO IAȘI, putem susţine mobilitatea urbană”, a declarat Mircea Cotigă, CEO UniCredit Leasing.

Conceptul Caby va fi utilizat pentru început de angajații din companii. Pasul următor implică extinderea flotei, urmând ca, în viitoarea etapă, Caby să fie disponibil publicului larg. 

Cele mai citite

Richard Gasquet s-a retras de la Țiriac Open

Tenismanul francez Richard Gasquet a declarat forfait pentru turneul de categorie ATP 250 Ţiriac Open, care are loc la baza sportivă Marica/Năstase din Bucureşti. „Din...

Israelul va răspunde atacului Iranului, spune șeful Statului Major, Herzi Halevi

Șeful Statului Major al armatei israeliene, generalul Herzi Halevi, a declarat că Israelul va răspunde Iranului pentru atacul efectuat de acesta cu peste 300...

Richard Gasquet s-a retras de la Țiriac Open

Tenismanul francez Richard Gasquet a declarat forfait pentru turneul de categorie ATP 250 Ţiriac Open, care are loc la baza sportivă Marica/Năstase din Bucureşti. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă