9.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăSpecialSchimbarea kitului de distributie la Dacia Logan (P)

Schimbarea kitului de distributie la Dacia Logan (P)

Schimbarea la timp a kitului de distributie este un pas care face parte din ingrijirea corespunzatoare a masinii. In cazul marcii de masina Dacia Logan, acest proces are anumite caracteristici specifice.

Care este rolul sistemului de distributie al unei masini?

Sistemul de distributie are un rol important in angrenajul masinii. El este compus din subansambluri ale motorului prin intermediul carora are loc schimbarea periodica a gazelor din clindrii. De fapt, sistemul de distributie este componenta masinii care permite patrunderea aerului sau amestecului de aer proaspat in cilindri si evacuarea gazelor arse.

Distributia poate fi de doua tipuri, respectiv pe lant si pe curea, cea mai intalnita fiind cea de-a doua, datorita avantajelor pe care le are.

Kitul de distributie al masinii trebuie inlocuit preventiv, pentru a nu provaca pagube mai mari in cazul in care cureaua (sau lantul) este mult prea uzata. Un sistem de distributie care nu mai functioneaza optim poate provoca distrugerea partiala sau totala a motorului, defect care presupune costuri extrem de mari de remediere.

Perioada de timp la care se face inlocuirea kitului este de regula mentionata in manualul autovehiculului si depinde de mai multi factori, printre care modul in care a fost condusa masina si tipul de motorizare al acesteia.

Cand se realizeaza schimbarea kitului de distributie la Dacia Logan?

Schimbarea kitului de distributie la Dacia Logan se face o data la 4 ani sau la atingerea pragului de 40.000 km. Este recomandat ca inlocuirea sa se faca intr-un service auto specializat, de catre o persoana avizata si, de asemenea, este important ca si noul kit sa fie original, adica sa aiba aceleasi caracteristici ca si a celui cu care masina a iesit din fabrica. Un asemenea kit de distributie original pentru Dacia Logan, impreuna cu kituri de curele si accesorii gasesti si pe site-ul celor de la AutoAtu.ro. Kiturile contin cureaua si rolele, impreuna cu accesoriile de prindere (suruburi si piulite). Acestea pot fi achizitionate si separat, insa kiturile sunt mult mai convenabile din punct de vedere al pretului. Bosch, Conitech sau Gates sunt doar cativa dintre producatorii de renume din domeniu.

Atunci cand se realizeaza inlocuirea acestui kit la Dacia este bine sa fie pusa si o noua pompa de apa, componenta care nu este foarte costisitoare. In acest mod sunt salvate cheltuielile de manopera pentru schimbarea sa ulterioara. Odata cu pompa de apa este nevoie si de completarea antigelului si a apei distilate, pentru ca acestea sa reajunga la un nivel normal.

Aceasta operatiune este necesara mai ales la achizitionarea unei masinii rulate, in cazul in care primul proprietar nu a efectuat-o la timp.  

Cele mai citite

Eko News: Pionieratul Jurnalismului Digital în Era Informației

Într-o eră dominată de fluxul rapid și adesea neîntrerupt de informații, discernământul și integritatea în jurnalism devin nu doar valoroase, ci esențiale. Eko News,...

Îți dorești un birou impecabil? Alege accesorii și instrumente de birou personalizate

Biroul tău nu este doar un simplu spațiu de lucru. Este un loc în care petreci cel puțin 8 ore în fiecare zi. Un...

Un avion TAROM a fost lovit de trăsnet. Niciun om nu a fost rănit

Un avion al Companiei TAROM cu pasageri la bord, care urma să realizeze un zbor București - Chișinău, a fost lovit de trăsnet. Accidentul s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă