15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialTu stii cand trebuie montate anvelopele de iarna? (P)

Tu stii cand trebuie montate anvelopele de iarna? (P)

Meteorologii anunta schimbari serioase ale vremii in urmatoarea perioada, astfel ca este momentul sa iti faci o programare la un service auto pentru a inlocui anvelopele de vara cu cele de iarna.  Nu trebuie sa astepti pana la prima zapada! Cu cat faci mai repede echiparea masinii pentru sezonul rece, cu atat mai bine!

Putini stiu ca obligativitatea dotarii autovehiculelor cu cauciucuri de iarna nu depinde de un anumit interval de timp, ci de conditiile meteorologice. Astfel, potrivit Ordonantei de Guvern 5/2011, la conducerea pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei autovehiculele trebuie sa fie dotate cu anvelope de iarna. Sanctiunea pentru soferii care circula pe drumurile acoperite de zapada, gheata sau polei cu anvelope de vara se poate cifra intre 9 si 20 de puncte de amenda. Dincolo de asta, soferii prinsi ca folosesc masina neechipata corespunzator risca sa ramana si fara certificatul de inmatriculare al masinii si astfel sa nu mai aiba voie sa circule.

Pentru a evite orice fel de neplaceri, specialistii recomanda ca la temperaturi de sub 7 grade Celsius sa fie utilizate anvelope de iarna chiar si pentru rularea pe asfalt uscat. Cauciucurile de iarna sunt realizate dintr-un material mai moale decat cel pentru cauciucurile de vara si au un profil ce ajuta la pastrarea controlului autovehiculului sub aceasta temperatura.

Sub 7 grade Celsius, anvelopele de iarna necesita, pe suprafetele ude, o distanta de franare mai scurta decat anvelopele de vara. Cauciucul din care sunt realizate pneurile de iarna ramane flexibil la temperature sub 7 grade Celsius. Aceasta flexibilitate asigura o mai buna manevrabilitate a autoturismului si o mai buna franare, chiar si atunci cand asfaltul este uscat, deci nu exista zapada, dar temperaturile sunt relativ scazute. Cu alte cuvinte, un set cauciucuri de iarna nu este bun doar pe zapada, ci in toate conditiile pe care le presupune anotimpul rece: frig, gheata, polei, zapada, umezeala.

Specialistii recomanda montarea de cauciucuri de iarna identice pe toate cele patru roti, pentru a nu afecta stabilitatea autoturismului.

De retinut faptul ca pretul mare al unui set de anvelope de iarna este doar un mit. Ca sa te convingi, este suficient sa vizitezi magazinul online Nexxon.ro. Aici poti gasi orice tip de pneuri doresti, de la cele mai ieftine, pana la cele produse de branduri renumite in domeniu.

Un avantaj mare este ca la toate comenzile online de anvelope de la Nexxon se asigura transport gratuit, indiferent de cantitatea comandata si indiferent de valoarea facturii. Practic, comanzi din fata calculatorului si primesti acasa setul de anvelope dorit. Iar daca profiti de promotie, beneficiezi si de unul dintre cadourile mai sus mentionate.

Pentru a veni in sprijinul clientilor sai, Nexxon a lansat o serie de oferte, astfel incat niciun sofer sa nu simta ca pe o povara financiara greu de suportat achizitionarea unui set de cauciucuri de iarna.

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă