15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăTechBicicletele eliptice, o investiție a omului modern și sedentar

Bicicletele eliptice, o investiție a omului modern și sedentar

Stresul și viața sedentară sunt două dintre cele mai întâlnite concepte la ora actuală. Generațiile de persoane tinere sunt acaparate de stres și de un stil de viață nu tocmai sănătos. Chiar dacă tehnologic am avansat atât de mult, avem mai totul digital și la îndemână, când vine vorba de întreținerea corporală, de luptă cu kilogramele și menținerea siluetei nimic altceva nu ajută în afară de disciplină alimentară și activitatea fizică.

Pentru că cele mai frecvente scuze sau motive pentru care nu ajungem la sală sau nu facem sport țin de programul încărcat, există desigur soluții și pentru astfel de situații. Nu este vorba de a investi în a recrea acasă o salăde forțe, ci de modele de biciclete eliptice,  modele compacte ce pot fi instalate acasă.

Ce avantaje oferă o bicicletă eliptică

Ceea ce puțini știu este că la biciclete eliptice sunt combinate mișcări care imită pedalatul, dar și urcatul scărilor, deplasarea din față în spate ca la vâslit, alergarea, toate într-un singur aparat de antrenament cardio.
Un motiv întemeiat pentru care o astfel de bicicletă merită ca și investiție se referă la dorința de a slabi. Practic utilizând bicicleta eliptică sunt antrenați toți mușchii, însă mișcările în sine nu par greu de realizat. Sunt monitorizate caloriile pierdute, exercițiile pot fi realizate în sesiuni repetate, oricând, la intensitatea dorită.
Dacă nu este neapărat vorba de a slăbi, atunci este despre tonifierea mușchilor. Bicicleta eliptică este un aparat de fitness ce îți lucrează și tonifiază musculatura. Împingi pedalele, soliciți astfel coapsele, mușchii fesieri și gambele. Pentru a pune în mișcare mânerele, vei lucra brațele, umerii, pectoralii. În plus, toate aceste mișcări ajută la contractarea naturală a mușchilor abdominali și forțează la adoptarea unei poziții corecte, dreaptă, așadar pentru cei cu probleme de spate, cu dureri și tendința de a sta cât mai aplecați înspre față, aceste mișcări sunt benefice.

Utilizarea bicicletei eliptice este benefică pentru sistemul circulator

Sunt binecunoscute efectele antrenamentelor cardio.  Este vorba de stimularea circulației sanguine, ce contribuie de asemenea la fortificarea inimii, scade colesterolul. În plus, te ajută să înveți ritmul corect al inspirării și expirării. Specialiștii recomandă acest gen de exerciții, fiind de altfel inclus adesea în programul de reeducare fizică și motorie.
Sportivii preferă să utilizeze bicicleta eliptică la antrenamente mai ales după ce au suferit o leziune. Explicația este că articulațiile sunt protejate, iar greutatea corporală este repartizată în mod egal pe picioare. Așadar zero impact, însă musculatura lucrată fără întrerupere.

Combate stresul

Bicicletele eliptice sunt pur și simplu favorite ținând cont de faptul că mișcarea și orice tip de antrenament, activitate fizică poate combate stresul. Este un fenomen al vieții moderne, despre care știm cu toții. Stresul afectează orice clasă de persoane, cu efecte psihologice, dar mişcarea fizică, de orice fel ar fi ea contrabalansează şi aduce beneficii cunoscute  pentru corp și spirit. Altfel spus sesiunile de mișcare fizică nu fac altceva decât să vă consume energia acumulată și să elibereze în corp endorfine, adică hormonii fericirii, responsabili cu starea de bine.

Recomandări

Pentru achiziționarea unei biciclete eliptice sunt recomandate magazinele ce oferă modele compacte, de calitate, cu garanție inclusă. Este și cazul magazinului online www.alinut.ro unde selecția de biciclete de acest gen înseamnă o varietate de modele de la diverși producători. Prețurile sunt și ele variate, ofertele constante, astfel că în funcție și de buget alegerea poate fi una mai ușor de făcut.
Cât despre utilizarea acestei biciclete, sunt recomandate ședințele de antrenament cu o durată de 30 de minute. După 10 minute de încălzire, cu ritm scăzut este recomandată accelerarea progresivă. În 15 minute, antrenamentul realizat ar trebui să fie unul de anduranță, viteza maximă folosită însemnând cea care permite, în timpul mișcării propriu zise să susții o conversație spre exemplu, fără a gâfâi.
În mod ideal bicicleta eliptică ar trebui folosită zilnic sau minimum de 2 ori pe săptămână, cu sesiuni de 45 de minute durată. Folosită corespunzător, bicicleta oferă de fiecare dată motive de a o refolosi. Poate fi un aliat al remodelării corporale sau pur și simplu necesară pentru menţinerea siluetei. Oricare ar fi motivul, merită investiția. Ce încurajează și mai mult sunt și modelele profesionale mai compacte, ce permit instalarea și utilizarea unei biciclete eliptice în propriul cămin. 

Cele mai citite

Cum poți să consumi urzicile

Urzicile sunt la foarte mare căutare primăvara, iar asta mai ales datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă pentru sănătate și nu numai. Prin...

România va primi gaze din Qatar, ca alternativă la gazele din Azerbaidjan

România va primi gaz natural lichefiat din Qatar, ca alternativă la producția autohtonă și la gazele pe care România le va primi din Azerbaidjan. Acest...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă