Cea mai lungă călătorie cu un automobil electric

Cea mai lungă călătorie cu un automobil electric

Un olandez a terminat cea mai lungă călătorie efectuată cu un automobil electric, 101,000km, in Nouă Zeelandă ne spune Reuters

Lorand Stoica 0 comentarii

Aventura a început în 2016, a străbătut peste 30 de ţări şi s-a încheiat trei ani mai târziu. Wiebe Wakker a pornit din Olanda în luna martie 2016 cu ''Blue Bandit'', un Volkswagen Golf break convertit în automobil electric, pentru a demonstra potenţialul mijloacelor de transport sustenabile, fiind finanţat prin donaţii din partea celor care i-au urmărit călătoria prin intermediul reţelelor sociale. ''Am vrut să fac tot ce am putut pentru a promova această tehnologie şi să demonstrez că sustenabilitatea este o modalitate viabilă de transport'', a declarat Wakker în faţa jurnaliştilor.

''Am vrut să fac ceva care pune imaginaţia la încercare, adică să conduc o maşină electrică din Amsterdam până în cealaltă parte a lumii pentru a demonstra că acest lucru este realizabil'', a spus olandezul. Călătoria de 101.000 de kilometri l-a purtat pe Wakker prin Europa de Est, Iran, India, Asia de Sud-Est, Australia şi în final Noua Zeelandă. Wakker a prezentat regulat noutăţi din călătorie pe blogul său şi pe reţelele sociale şi a oferit detalii despre locurile vizitate. În aventura sa, el s-a bazat pe ajutorul primit de la străinii întâlniţi pe drum care i-au oferit mâncare, un loc în care putea dormi şi mijloacele esenţiale pentru încărcarea automobilului. 'Vreau să schimb opiniile oamenilor, să îi inspir pentru ca să adopte automobilele electrice, demonstrându-le avantajele mobilităţii durabile' a declarat Wiebe Wakker în luna aprilie lângă clădirea Operei din Sydney.

Comentarii

loading...