15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechCererea de angajare completată de Steve Jobs în 1973, adjudecată la...

Cererea de angajare completată de Steve Jobs în 1973, adjudecată la licitaţie cu 174.000 de dolari

Documentul din 1973, redactat de mână şi cu greşeli de punctuaţie, conţine numele “Steven jobs” şi adresa de la “reed college”, o facultate din Oregon pe care a urmat-o pentru scurt timp, potrivit casei de licitaţie RR din Boston.

Jobs nu a precizat pentru ce post aplică. Doar că el şi prietenul său Steve Wozniak au înfiinţat Apple trei ani mai târziu. Steve Jobs a murit de cancer în 2011 la vârsta de 56 de ani.

În formular, Steve Jobs a menţionat că avea carnet de şofer, dar a lăsat să se înţeleagă faptul că nu avea maşină. La rubrica “număr de telefon” a scris “niciun număr”.

Un articol de ziar cu autograful lui Steve Jobs, datat 10 iunie 2008, care a fost estimat iniţial la 15.000 de dolari, s-a vândut în final cu 26.950 de dolari. 

În aceeaşi sesiune, un manual Apple Mac OS X semnat de Steve Jobs, cu o valoare stabilită la 25.000 de dolari, a fost adjudecat contra sumei de 41.806 de dolari. 

Între loturile prezente în licitaţie, o scrisoare de dragoste a cântăreţei britanice Amy Winehouse către soţul ei Blake Fielder-Civil, care include o schiţă a unui pui de crocodil înconjurat de inimi, s-a vândut cu 5.000 de dolari.  

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...
Ultima oră
Pe aceeași temă