15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăTechChina va lansa peste 50 de sonde spaţiale în anul 2019

China va lansa peste 50 de sonde spaţiale în anul 2019

Printre misiunile cele mai importante se remarcă lansarea rachetei cu rază lungă de acţiune Long March 5, care va fi testată în luna iulie, exact la doi ani după eşecul primei tentative de lansare.

În cazul în care testul va fi realizat cu succes, cea de-a patra serie a rachetei va fi însărcinată cu transportarea sondei Chang’e-5 pe Lună la sfârşitul acestui an, notează Yang Baohua, vicepreşedintele Corporaţiei chineze pentru Ştiinţă şi Tehnologie Aerospaţială (CASC)

Chang’e-5, care va inaugura cea de-a treia etapă a programului de explorare selenară de către China, va culege mostre de pe suprafaţă Lunii pentru a le trimite ulterior pe Terra, a precizat Pen Jing, un cercetător al CASC şi responsabil al misiunii.

De asemenea China va realiza mai multe exerciţii la Centrul Spaţial de la Wenchang (din insula Hainan), precum un zbor al rachetei Long March 5-B, care va fi un element-cheie în construcţia Staţiei spaţiale chineze, potrivit lui Shang Zhi, directorul Departamentului pentru Spaţiu al CASC.

Această rachetă, cu capacitatea de a transporta o încărcătură de peste 22 de tone, va transporta atât modulul principal cât şi modulele de experimentare ale viitoarei staţii spaţiale.

China va plasa pe orbită zece sateliţi anul acesta, cu scopul de a completa în 2020 sistemul de navigaţie Beidou, alternativa chineză la GPS, a precizat Shang.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Florin Roman(PNL): „ Noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi metehne, ameninţări, şantaj, mizerie”

Deputatul PNL Florin Roman, coordonatorul campaniei partidului pentru alegerile locale, a declarat miercuri, la Târgovişte, că "noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi...

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...
Ultima oră
Pe aceeași temă