20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăTechClienții WhatsApp, atacați cibernetic. Facebook a luat măsuri

Clienții WhatsApp, atacați cibernetic. Facebook a luat măsuri

Atacul a vizat jurnalişti, diplomaţi, activişti ai drepturilor omului, oficiali guvernamentali de rang înalt şi alte persoane, potrivit plângerii făcute la Tribunalul Districtual din San Francisco.

Facebook vrea ca NSO să nu mai poată accesa sau încerca să acceseze WhatsApp şi serviciile Facebook, solicitând şi despăgubiri a căror valoare nu a fost precizată.

Reprezentanţii NSO din Washington şi Tel Aviv nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

NSO s-ar fi folosit de o lacună a WhatsApp pentru a ataca cibernetic telefoane, provocând consternare la nivel internaţional când atacul a fost făcut public, în luna mai a acestui an.

La momentul respectiv, WhatsApp a anunţat că vulnerabilitatea a fost folosită pentru a ataca ”un număr selectat de utilizatori”, dar nu a oferit alte informaţii.

Softul NSO de atacare a telefoanelor a fost implicat anterior într-o serie de abuzuri ale drepturilor omului din America Latină şi Orientul Mijlociu, inclusiv într-un scandal de spionaj în Panama şi o încercare a a spiona un angajat al Amnesty International din Londra.

Cele mai citite

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă