10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechCriterii pentru o alegere optimă din diversitatea de hidrofoare de la Shop-einstal

Criterii pentru o alegere optimă din diversitatea de hidrofoare de la Shop-einstal

Cu siguranță că cei care locuiesc în mediul rural cunosc importanța hidroforului în cadrul unei gospodării, contribuția pe care acesta o aduce în întregirea confortului. Este un concept destul de frecvent întâlnit, însă atunci când vine vorba despre alegerea modelului potrivit pentru fiecare nevoie, cumpărătorii sunt puși în dificultate.

Este vorba despre una dintre soluțiile cele mai rentabile vis a vis de alimentarea cu apă a locuințelor sau a anexelor din gospodării. Principalele componente ale unui astfel de dispozitiv sunt electropompa, vasul de hidrofor, racordul anti-vibrant, presostatul și manometrul.

Când vine vorba despre alegerea articolului potrivit din gama diversă de hidrofoare de la Shop-einstal, specialiștii acestui magazin online vin în întâmpinarea utilizatorilor cu un ghid util. Intenția este ca în final fiecare să poată realiza alegerea potrivită bifând un hidrofor suficient de performant pentru nevoile proprii, care să ofere un randament optim și rezultate satisfăcătoare. Iată care sunt aspectele pe care aceștia trebuie să le vizeze atunci când intenționează să facă o astfel de investiție.

Mărimea rezervorului

Un prim aspect de avut în vedere este dimensiunea rezervorului. Acest detaliu se stabilește prin raportarea la numărul de consumatori, dar și de celealte nevoi din gospodării. Dacă de obicei cantitatea de apă consumată este una mare, desigur că și capacitatea vasului trebuie să fie una corespunzătoare.

Pentru o alegere cât mai potrivită, raportarea la numărul de bari este de asemenea o recomandare din partea specialiștilor de la Shop-Einstal. În funcție de dimensiunea hidroforului, respectiv cu cât acesta este mai mare, cu atât va scădea din numărul de porniri, ceea ce este de preferat pentru că dictează atât un consum mai mic de apă, cât și de electricitate.

Spre exemplu, în cazurile rezervoarelor de 9m, este vorba despre o coloană de aspirație de asemenea de 9m. Această lungime se referă la distanța dintre hidrofor și apă. Ideal este ca fiecare coloană de aspirație să aibă dimensiunea de 1 – 2 m introdusă în interiorul apei. În acest sens, este recomandată orientarea după acele modele de pompe autoamorsante, care au în dotare fie rezervor de tip tampon, fie dispun de o rețea de alimentare.

Deja modelele care au 30 m alcătuiesc o altă categorie de hidrofoare. Acestea sunt cunoscute ca modele din clasa celor de mare adâncime, special concepute pentru alimentarea din puțuri. Adâncimea optimă o stabilește fiecare utilizator în parte, prin raportarea la nevoile proprii. Sunt alese în principal pentru irigații, motiv pentru care este o recomandare stabilirea presiunii optime, precum și a unui debit pe măsură.

Cei care intenționează să facă achiziția pentru a o utiliza în acest regim ar trebui să aibă în vedere categoria de hidrofoare de la Shop-Einstal care dispun de injector. Sunt special concepute pentru zonele în care alimentarea se realizează din puțuri cu un nivel de apă de până în 30 m. Pentru a avea parte de rezultate scontate, neapărat trebuie să se țină cont de toate aceste detalii. Când motorul pompei din dotarea hidroforului dispune de o putere mare, atunci în mod automat și adâncimea de aspirație va fi asemenea.

Următorul aspect de bifat în alegerea hidroforului se referă la eficiența energetică. Aceasta este ideal a fi urmărită pentru că un hidrofor ce prezintă un consum de energie redus este de preferat.

Este foarte important ca instalarea să fie realizată de un profesionist în domeniu, pentru ca funcționarea să fie optimă. Crearea unui circuit de aspirație și refulare impecabil este esențială pentru un randament corespunzător. Acesta se referă la cele două țevi care fac posibilă aspirația apei din subteran. De asemenea, prin aceasta se realizează legătura dintre dispozitiv și robinetele din locuință. În cazul acestora este necesară folosirea de țevi confecționate din pexal, polietilenă, polipropilenă sau din cupru, pentru eficiență sporită, rezistență și o întrebuințare de durată.

Alte locații în care se pot utiliza hidrofoare

Desigur că acestea își găsesc utilitate și în alte spații decât cele menționate. Spre exemplu, în cadrul apartamentelor superioare, respectiv localizate la etaj sunt ideale pentru că asigură o presiune corespunzătoare a apei. Este modalitatea ideală de a asigura presiunea necesară în circuitul apartamentului.

Utilizatorii se mai pot orienta în alegerea hidroforului și după preț. În funcție de posibilitatea financiară a fiecăruia, magazinul online Shop-einstal propune articole la costuri diverse, pentru fiecare buget.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă