9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăTechCum alegi gazduirea web pentru un site construit pe WordPress?

Cum alegi gazduirea web pentru un site construit pe WordPress?

Contrar parerilor necunoscatorilor, WordPress nu este destinat doar blogurilor si site-urilor mici, ci si magazinelor online si a site-urilor cu trafic mare. Datele arata ca aproximativ 32% dintre site-urile din intreaga lume sunt construite pe aceasta platforma, iar numarul este in crestere tocmai datorita flexibilitatii sale. Poate fi utilizat cu usurinta de oricine, indiferent de gradul de experienta in domeniu si, poate cel mai important, este gratuit.

Dar chiar si un site construit pe WordPress trebuie sa beneficieze de servicii de web hosting pentru a functiona in parametrii normali si a aduce rezultate. Cea mai buna solutie este sa optezi pentru un plan de gazduire WordPress specific, care sa ofere performante deosebite tocmai datorita faptului ca este configurat pentru a fi compatibil cu aceasta platforma. In plus, acesta detine si o serie de functii de gestionare a WordPress, care face mai usoara intretinerea site-ului, fara a mai fi nevoie de alocarea de resurse suplimentare.

Exista nenumarate firme de unde poti achizitiona un plan de gazduire WordPress, insa alegerea cea mai buna trebuie sa vizeze anumite caracteristici esentiale in economia succesului site-ului tau. Nu orice plan de hosting este suficient pentru orice site, tocmai pentru ca fiecare site are necesitatile sale. Iata cateva aspecte importante pe care trebuie sa le ai in vedere:

 

Viteza de incarcare buna

Un hardware de calitate este esential pentru ca serviciile de gazduire WordPress pentru care optezi sa asigure site-ului tau o viteza de incarcare buna. Memoria RAM, puterea procesorului (CPU) si memoria de disk (HDD sau SSD) care ti se pun la dispozitie joaca un rol important din acest punct de vedere si trebuie alese cu atentie. In primul rand, trebuie sa iei in considerare traficul pe site. Spre exemplu, sa spunem ca detii un magazin cu haine si tocmai ai lansat o colectie capsula cu un influencer urmarit de sute de mii, poate chiar milioane de oameni. Un plan de gazduire WordPress de baza nu va fi suficient ca sa sustii un asemenea volum de trafic. Se va incarca foarte greu si, in cel mai rau caz, va pica si nu va mai putea fi accesat o perioada.

Cel mai indicat este sa consulti un specialist inainte sa achizitionezi un plan de gazduire. Acesta va sti cel mai bine care sunt resursele de care site-ul tau are nevoie pentru a se incarca fara probleme.

 

Suport tehnic non stop

Multa lume subestimeaza importanta suportului tehnic. De fapt, este unul dintre primele aspecte pe care trebuie sa le verifici inainte sa cumperi un plan de gazduire WordPress. In primul rand, trebuie sa te asiguri ca echipa de suport poate fi contactata 24/7. Exista nenumarate erori pe care nu le poti gestiona fara ajutorul specialistilor si care nu pot suporta amanare. Raportandu-ne la exemplul anterior, sa spunem sa site-ul tau a picat din cauza traficului foarte mare. Pentru a nu pierde trafic si vanzari, va trebui sa iei legatura cu specialistii in gazduire si sa le explici problema pe are o intampini cat mai curand posibil. Daca nimeni nu-ti raspunde in maximum jumatate de ora, nu doar ca vei pierde trafic, dar imaginea brandului tau va fi afectata. Poate ca vor exista clienti care se vor intoarce pe site, insa multi vor ramane cu ideea ca site-ul tau nu este de calitate si nu merita sa cumpere produsele tale.

 

Uptime de 99,99%

Pentru ca tot ai aflat succint cum te pot afecta momentele in care site-ul tau este offline, afla ca unul dintre principalele aspecte pe care trebuie sa le urmaresti in momentul in care cumperi gazduire WordPress este un uptime de 99,99%. Nu accepta o valoare mai mica! Oferta de hosting este foarte variata in momentul de fata si exista nenumarate companii de unde poti achizitiona un plan de cea mai buna calitate, la preturi mai mult decat accesibile. Un uptime mai mic de 99,99% afecteaza increderea si loialitatea clientilor tai. Mai mult, daca site-ul tau este indisponibil pentru o perioada lunga de timp sau in mod repetat, vei pierde pozitii in Google. Drumul catre prima pagina de rezultate in motorul de cautare este greu si de durata; ar fi pacat sa-ti compromiti munca prin gazduire WordPress de slaba calitate.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...
Ultima oră
Pe aceeași temă