11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechCum îți protejezi laptopul cel mai bine? Top antivirusuri din 2019

Cum îți protejezi laptopul cel mai bine? Top antivirusuri din 2019

 
Să zicem că plănuiești să-ți iei un laptop nou-nouț. Știi că o să te porți cu el ca și cum ar fi un bibelou. Vei vrea să-l protejezi, să-l ferești de lovituri, firimituri, fire de praf. Dar adevărata protecție ar trebui să fie în interior. Să-l protejezi de atacurile cibernetice mai mult decât de cele exterioare. În special dacă îți iei laptop în rate și încă plătești la el, nu vrei să se strice după două luni.

 

Să-l protejezi de atacurile cibernetice mai mult decât de cele exterioare. În special dacă îți iei laptop în rateși încă plătești la el, nu vrei să se strice după două luni.

Antivirusul e sfânt. Și trebuie să-l instalezi din prima, înainte să navighezi prea departe pe largul „www”. Doar un antivirus bun poate monitoriza activitatea programelor tale, să te ferească de atacuri digitale și să te avertizeze când sistemul de operare manifestă un comportament dubios. La o primă căutare, vei găsi multe variante gratuite. Și sunt cât se poate de eficiente. Dar pentru unele funcții, merită să pui cardul la bătaie. Pentru altele, nu.

Microsoft Defender
Dacă ești un clasic în viață și mergi pe varianta Windows, află că acesta vine deja cu un antivirus instalat. Defender-ul te protejează de viruși, malware, spyware și alte amenințări. Și partea cea mai bună este că nu trebuie să faci mai nimic. E instalat, se actualizează singur, nu te presează să cumperi, să-ți faci upgrade sau să te abonezi. Pur și simplu, protejează. Dar e suficient? Pentru unii utilizatori, s-ar putea. Dar întotdeauna e mai sigur să susții sistemele Windows cu programe de la alte companii.
 
Bitdefender
Să începem în curtea noastră. Românii fac un antivirus foarte bun. De fapt, se situează cam pe primele locuri la detectat viruși. Există și o versiune gratuită, dar care e mai mult pentru trial. Pentru că nu îți permite să faci prea multe setări. Dacă te mână patriotismul și vrei să ai un laptopprotejat perfect, merită să-ți faci acest cont. Singura problemă pe care comunitatea utilizatorilor o tot ridică este consumul ridicat de resurse. Care e un fel de trademark pentru Bitdefender. Protejează, dar trebuie să-l hrănești bine cu RAM-i.
 
Avast Antivirus
Avast a devenit celebru ca antivirus gratuit care face destule pentru cât dai pe el. Adică, 0 lei. Și poți în continuare să mergi pe FREE și să te bucuri de protecție foarte bună în browser, de o interfață super-prietenoasă și de un consum mic de resurse. Dar există și Avast Premium. Și, deși arată la fel, e o cu totul altă mașinărie în spate. Pentru prețul (destul de piperat) pe care-l plătești, primești cam tot ce-ți trebuie în materie de antivirus: tehnologie anti-phising, un modul special pentru jocuri, scanare mai bună și multe instrumente bune de avut în era atacurilor informatice.
 
Kaspersky Antivirus
La un moment dat, au circulat niște vești contradictorii despre siguranța acestui antivirus. Ceva legat de ruși, spioni și fișiere americane secrete. Lucruri care n-ar trebui să te intereseze prea mult. Cert este că cei de la Kaspersky își fac treaba foarte bine. Și că, mai nou, te poți bucura de serviciile lor și într-o formă free. Este un vânător de malware extrem de eficient și are timpi buni de detecție. Poate consumă cam mult, dar trebuie să fie și un compormis pe undeva. Probabil că la antivirusuri, acesta e singurul compromis acceptabil.
 
Indiferent ce antivirus alegi, e bine să-l instalezi cât mai devreme, în special dacă tocmai ți-ai luat laptop. Iar dacă ai de gând să faci acest pas, e bine să-ți păstrezi și bugetul în siguranță. Plătește laptopul în rate prin Cardavantaj, care vine cu oferte la mai toți comercianții mari din domeniu.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă