17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăTechCurtea de Conturi va analiza gradul de digitalizare în sectorul public din...

Curtea de Conturi va analiza gradul de digitalizare în sectorul public din România

Curtea de Conturi a României și Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS) au semnat vineri, 26 martie, un Protocol pentru consolidarea colaborării privind auditul de performanță în domeniul sistemelor informatice utilizate de instituțiile publice din România.

Prin acest protocol, cele două părți își propun consolidarea dialogului și a colaborării dintre auditorii publici externi și experții în tehnologia informației. Aceasta se va realiza printr-un schimb de experiență care să se reflecte într-o calitate ridicată a auditului de performanță al sistemelor informatice utilizate de instituțiile publice din România.

“Cu această ocazie se va realiza o analiză panoramică a stadiului de implementare a proiectelor de digitalizare a sectorului public, care va duce la crearea unei platforme de dialog public – privat pentru schimbul de puncte de vedere, opinii, informații tehnice de specialitate și bune practici”, precizează un comunicat de presă transmis de Curtea de Conturi a României.

“Într-o societate în permanentă schimbare, tehnologia informației reprezintă o provocare și, în același timp, o oportunitate în continuarea procesului de modernizare asumat de instituția noastră. Pregătirea continuă a auditorilor publici externi într-un sector cu multe provocări, precum domeniul IT, este o prioritate deoarece rezultatul final al activității desfășurate se reflectă direct în viața beneficiarului final, cetățeanul”, a declarat Mihai Busuioc, președintele Curții de Conturi a României.

“Ne propunem, în continuare, promovarea Ghidului de achiziții software pentru instituțiile publice și organizarea de seminarii periodice în care să fie dezbătute aspecte de interes comun, în vederea înțelegerii aprofundate a tehnologiei informației și a diseminării elementelor de bună practică în domeniu”, a fost mesajul transmis de Mihai Matei, președintele ANIS.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

Elevi de la Colegiul de Informatică din București au câștigat Marele Premiu la concursul internațional NASA

O echipă formată din elevi de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București a câștigat Marele Premiu la Concursul Internațional „National Space Society”. În...

Avertisment din partea European Green Party către Parlamentul European. Ancheta “Russiagate”, despre bani oferiți unor politicieni din UE, trebuie accelerată înainte de alegerile europene

Partidul European al Verzilor (European Green Party) cere ca investigația "Russiagate", referitoare la banii pe care Rusia i-ar fi oferit unor politicieni din UE,...
Ultima oră
Pe aceeași temă