8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăTechDe ce ai nevoie de un sistem ERP pentru afacerea ta?

De ce ai nevoie de un sistem ERP pentru afacerea ta?

Util pentru monitorizarea, controlul și managementul integrat al tuturor proceselor, activităților și operațiunilor derulate de o companie, un soft ERP reprezintă soluția optimă pentru crearea unui sistem unificat. Enterprise Resource Planning (ERP) este o platformă informatică ce reunește și stabilește modul de lucru din întreaga firmă. De asemenea, permite un flux integrat de schimb de date între departamente, astfel că beneficiile sale sunt incontestabile. Orice antreprenor trebuie să știe ce este ERP, întrucât o astfel de aplicație este vitală pentru administrarea afacerilor de toate dimensiunile, indiferent de domeniul de activitate.

Dacă nu ai implementat până în prezent softul ERP, iată câteva aspecte care îți vor arăta de ce ai nevoie de acest sistem pentru business-ul tău:

Eficientizează procesele de afaceri
Centralizarea și integrarea tuturor informațiilor într-o singură platformă este cu siguranță cea mai importantă funcționalitate de care are nevoie o firmă. Sistemul ERP organizează procesele și activitățile de afaceri pentru a furniza foarte rapid date concrete și concise. Aplicația informatică ajută la eficientizarea proceselor de business, mai ales că se poate adapta foarte ușor și la schimbările permanente ale mediului comercial.

Contribuie la diminuarea și controlul cheltuielilor
Principalul scop al unui software ERP este să asigure o structură stabilă și utilă prin scăderea cheltuielilor, monitorizarea costurilor, verificarea și standardizarea proceselor de lucru. Acest instrument informatic beneficiază de-o structură modulară, astfel că oferă aplicații pentru partea de achiziții și logistică, producție, resurse umane, contabilitate, stocuri sau vânzări și servicii. Deoarece acționează în orice departament, oferă siguranță și control asupra corectitudinii datelor, îmbunătățește procesul de aprovizionare, contribuie la neutralizarea pierderilor și optimizarea activităților operaționale, iar toate aceste lucruri se reflectă în îmbunătățirea cash-flow-ului și a profitului.

Automatizează operațiunile de business
Cu ajutorul unui sistem ERP, eficiența îndeplinirii sarcinilor crește cu minimum  40%. Aplicația automatizează și gestionează diverse operațiuni de business, fapt ce determină creșterea productivității angajaților, prin evitarea operațiunilor manuale și prin eliminarea erorilor provenite din duplicarea task-urilor. Grație modulelor dedicate departamentului financiar-contabil, sistemul ERP oferă specialiștilor timpul necesar pentru analiză și planificare financiară, deoarece operațiile contabile uzuale sunt realizate automat.

Optimizează fluxul de vânzare
Comenzile, facturile proforme și cele finale de vânzare, încasările sau eliberarea chitanțelor, toate sunt mult mai simple prin intermediul unui sistem ERP. Toate procesele devin transparente și rapide, stocurile pot fi accesate ușor, la fel și rapoartele ce țin de livrări, aprovizionare sau inventar. În acest fel se elimină situațiile out-of-stock, deoarece datele sunt actualizate în timp real și se optimizează comenzile la furnizori în funcție de nevoile curente.

Permite gestionarea facilă a resurselor umane
Calculul salariilor și managementul informațiilor despre personal sunt realizate foarte simplu prin intermediul modulelor ERP dedicate. Cu ajutorul acestui program informatic compania este în permanență adecvată legislației, contractele de muncă sunt centralizate ușor și standardizate pentru diferite posturi, iar evidența concediilor și a altor operațiuni ce vizează angajații se efectuează în mod automat.

Îmbunătățește relația cu clienții
În cadrul aplicației ERP există numeroase rapoarte despre clienți care se pot obține rapid. Este vorba despre vânzări, încasări, livrări, stornări și multe altele care permit o mai bună înțelegere a consumatorilor și segmentarea acestora pentru a avea o perspectivă mult mai clară asupra nevoilor lor. Totodată, prin automatizarea proceselor ce țin de preluarea comenzilor, achiziție, stocuri, logistică și livrare se elimină multe dintre disfuncționalitățile care duc la neonorarea cererilor, iar astfel crește gradul de satisfacție al clienților.

Oferă transparență și trasabilitate
Un ERP este cel mai bun instrument pe care îl poate utiliza o companie pentru creșterea productivității, rapidității și eficienței. Sistemul este indispensabil în orice domeniu de activitate, indiferent că este vorba de operațiuni uzuale precum vânzările sau procese mai complexe, cum este producția, întrucât asigură trasabilitate pe toate fluxurile de business. Fiind vorba despre o platformă unică, activitatea tuturor departamentelor dintr-o firmă este complet transparentă și poate fi urmărită fără probleme.

Dacă folosești o multitudine de aplicații diferite pentru operațiunile zilnice, ai un volum prea mare de date, facturarea durează prea mult sau nu mai poți ține pasul cu cerințele clienților tăi, atunci ai nevoie de un sistem ERP. Acesta te va ajuta să-ți gestionezi corect afacerea, să crești productivitatea firmei și a angajaților și să ai un control mai bun asupra tuturor costurilor și operațiunilor.

Cele mai citite

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă