18 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Elon Musk : în 5 ani limbajul uman poate fi perimat

CEO-ul companiilor Tesla, SpaceX și Neuralink – Elon Musk- a făcut această predicţie pentru podcastul Joe Rogan Experience, în cadrul unei discuţii pe tema companiei sale de neurotehnologie,ce vizează dezvoltarea unei interfeţe ce leagă creierul de computer, cu aplicabilitate în mai multe domenii.

Cipul, alimentat de baterie, va fi implantat în craniu, iar electrozii asociaţi vor fi introduşi în creier „cu foarte multă atenţie”.

„Poate fi inserat oriunde în creier, deci ar putea fi ceva care ar ajuta la vindecarea problemelor de vedere”, a spus Musk. „În principiu, poate rezolva aproape orice este în neregulă cu creierul”, a adăugat antreprenorul.

Deşi dispozitivele din primă generaţie se vor concentra pe tratarea leziunilor cerebrale şi a tulburărilor, Musk a spus că, ulterior, acestea vor fi capabile de mult mai mult.

„Nu va trebui să vorbiţi”, a spus Musk, adaugând că vom putea face totuşi acest lucru „din motive sentimentale”.

„Veţi putea comunica foarte repede şi cu mult mai multă precizie… Nu sunt sigur ce se va întâmpla cu limba. Într-o situaţie de genul acesta cred că ar fi ca în „The Matrix”. Vrei să vorbeşti într-o altă limbă? Nicio problemă, doar descarci programul”.

Întrebat cât timp va trece până când compania sa va dezvolta tehnologia suficient de mult pentru ca acest lucru să devină realitate, Musk a estimat că între cinci şi zece ani, „dacă dezvoltarea continuă să accelereze”.

Neuralink ar putea fi testat pentru prima dată pe oameni în acest an. „Putem realiza o interfaţă creier-maşină completă”, a declarat el. Proiectul poate „realiza un fel de simbioză cu inteligenţa artificială”.

Ultima oră
Pe aceeași temă