Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Storypick

Foto: Storypick

Fake News. Ce se întâmplă când scrii BFF pe Facebook și ce înseamnă

Unele știri false, propagate pe Internet, au și un efect pozitiv. Ele demonstrează cât de naivi și de ușor de manipulat sunt foarte mulți dintre utilizatorii rețelelor de socializare.

Mihai Diac 0 comentarii

O foarte recentă știre din categoria Fake News a produs panică pe Facebook, convingându-i pe mulți utilizatori să-și schimbe urgent parola.

Schimbarea parolei este un lucru bun, dar informația că acele conturi sunt vulnerabile este falsă, remarcă presa internațională.

Potrivit "știrii" propagate pe Internet, Mark Zuckerberg ar fi conceput formula BFF (care de altfel este o prescurtare folosită de ani de zile, cu semnificația „best friend forever” - „cel mai bun prieten pentru totdeauna”), pentru a ajuta userii să verifice cât de sigure sunt conturile lor de Facebook. Știrea (falsă) recomandă utilizatorilor Facebook să testeze BFF în comentariile lor. Dacă setul de trei litere devine verde după ce a fost tastat, contul ar fi sigur. Dacă nu, utilizatorii sunt rugați să schimbe parola de urgență, pentru că „ar putea fi atacați de hackeri”.

În realitate, schimbarea culorii celor trei litere din formula BFF, ca și a celor din alte formule, este realizată prin intermediul sistemului Text Delight, introdus de Facebook anul trecut. Sistemul Text Delight schimba culoarea literelor din considerente estetice, fără a avea nicio legătură cu posibila vulnerabilitate a vreunui cont de Facebook.

Propagarea explozivă a știrii false despre BFF s-a produs în contextul scandalului Cambridge Analytica, în care se spune că această firmă ar fi colectat ilegal datele personale a peste 87 de milioane de useri de pe Facebook.

Comentarii

loading...