19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechFuncţiile cerebrale ale unor porci, reactivate parţial de oamenii de ştiinţă

Funcţiile cerebrale ale unor porci, reactivate parţial de oamenii de ştiinţă

Descoperirea ar putea alimenta dezbaterea cu privire la bariera dintre viaţă şi moarte şi contribui la găsirea unor noi modalităţi de studiere a unor boli precum Alzheimer.

Studiul a arătat că moartea celulelor cerebrale poate fi oprită şi că unele conexiuni din creier s-au refăcut. Cu toate acestea, creierele animalelor nu au dat semnale de conştienţă.

Rezultatul, obţinut prin pomparea ritmică în creierele animalelor, timp de şase ore, a unui lichid special, care conţinea sânge sintetic pentru transportarea oxigenului şi medicamente pentru încetinirea morţii cerebrale, contrazice ideea privind declinul ireversibil al creierului la câteva minute după ce alimentarea cu sânge s-a oprit.

Studiul, publicat în revista Nature, de o echipă de cercetători de la Universitatea Yale, a arătat o reducere a numărului de celule cerebrale moarte, o refacere a vaselor de sânge şi a câtorva dintre activităţile creierului, cercetătorii descoperind sinapse care funcţionau.

De asemenea, creierul răspundea în mod normal la medicamente şi folosea aceeaşi cantitate de oxigen ca un creier în stare normală.

Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...
Ultima oră
Pe aceeași temă