23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechHuawei este primul furnizor de 5G și LTE care a trecut de...

Huawei este primul furnizor de 5G și LTE care a trecut de testul SCAS 3GPP

Raportul a fost publicat pe site-ul GSMA. După ce a trecut auditul Schema de asigurare a securității echipamentelor de rețea (NESAS) al GSMA și testarea SCAS a 3GPP, Huawei devine primul furnizor 5G și LTE care a trecut oficial și evaluarea NESAS a GSMA. NESAS oferă standardele potrivite pentru industria comunicațiilor, este autorizat, personalizat, eficient, unificat, deschis, global și în continuă evoluție.

După procesele de dezvoltare și ciclul de viață al produsului auditate cu succes, produsele Huawei 5G și LTE au fost evaluate cu teste de securitate definite de 3GPP, iar testarea în funcție de aceste cerințe permite măsurarea obiectivă a nivelului de securitate al produselor de rețea. DEKRA, primul laborator acreditat de testare a securității NESAS din Europa, a efectuat teste de securitate pe 5G RAN gNodeB și LTE eNodeB Huawei.

Testele includ securitatea generală a produsului de rețea, securitatea interfeței aeriene și testarea vulnerabilității de bază, cum ar fi protecția datelor și informațiilor, cifrarea interfeței aeriene și protecția integrității, testarea robusteții și teste fuzz. Conform raportului, toate testele menționate mai sus au fost promovate 100%.

NESAS/SACS este un mecanism standardizat de evaluare a securității cibernetice. Acesta a fost definit în comun de GSMA și 3GPP, principalele organizații de stabilire a standardelor din industria telecomunicațiilor. Pentru a crea NESAS/SACS, aceștia au consultat operatorii de rețea, furnizorii de echipamente, autoritățile de reglementare și partenerii din industrie din întreaga lume. NESAS/SACS a fost conceput special pentru industria de telefonie mobilă. Oferă analize de amenințare, definiții pentru active critice, metodologie de asigurare a securității și cerințe generale de asigurare a securității. Procesul de evaluare integrată evită evaluările fragmentate și cerințele conflictuale de asigurare a securității pe diferite piețe. Între timp, este întotdeauna deschis sugestiilor din partea diferitelor părți interesate și va continua să evolueze cu noi lansări periodice.

Încrederea se bazează pe fapte, care trebuie să fie verificabile, iar verificarea trebuie să se bazeze pe standarde comune. Pentru rețelele 5G, NESAS/SACS oferă standardele potrivite: personalizate, autorizate, globale, eficiente, unificate, deschise și în continuă evoluție. Huawei, participant activ, sprijină GSMA și 3GPP în dezvoltarea unei evaluări de securitate standardizate la nivel global și îndeamnă industria să adopte pe scară largă NESAS/SCAS pentru a promova dezvoltarea durabilă a acestor standarde globale de securitate a rețelei.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă