12.8 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăTechIata cum se foloseste corect o tabla magnetica. Ponturi pentru o prezentare...

Iata cum se foloseste corect o tabla magnetica. Ponturi pentru o prezentare memorabila

Comunicarea joaca un rol crucial in fiecare firma si trebuie sa facem tot posibilul sa o eficientizam. Tabla magnetica este un instrument care ne poate ajuta foarte mult in acest sens, fiind folosita atat in companii importante, cat si in institutii de invatamant. Daca te numeri printre persoanele care urmeaza sa sustina o prezentare si trebuie sa foloseasca tabla magnetica, este esential sa stii cateva aspecte care iti vor fi de mare folos.

 Atunci cand scrii pe o tabla magnetica, ai mare grija ce markere folosesti! Nu utiliza niciodata markere permanente, deoarece va fi extrem de greu de sters. De aceea, foloseste intotdeauna markere lavabile.

 De asemenea, ai grija sa nu apesi prea tare pe suprafata tablei magnetice, sa nu folosesti obiecte ascutite si sa nu insisti cu buretele, deoarece vei provoca zgarieturi, iar cerneala ar putea patrunde in interiorul ei, ceea ce va fi greu de indepartat. In plus, trebuie sa stii ca nu trebuie folosite carpe sau lavete imbibate in apa pentru curatarea ei, ci spray-uri, bureti si servetele special concepute pentru asta.

 Pe langa modul de folosire al unei table magnetice, este foarte importanta si tehnica de prezentare a informatiilor. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta:

 1. Fii concis

 Iti poti sintetiza foarte usor ideile atunci cand folosesti o tabla magnetica. In timpul prezentarii, trebuie sa mentii atentia participantilor, asa ca nu insista prea mult pe unele subiecte ca sa nu risti sa iti pierzi ideile. Noteaza cu markerul pe tabla magnetica doar cuvintele importante.

 2. Focuseaza-te pe subiect

 Atunci cand incepi o prezentare, noteaza pe tabla magnetica ideile principale sau o schema a subiectelor pe care iti doresti sa le abordezi. Participantii iti vor intelege mult mai bine ideile daca le vor vedea scrise pe tabla magnetica.

 3. Utilizeaza accesorii

 Ca sa te asiguri ca prezentarea este reusita, foloseste accesorii care sa le atraga atentia participantilor. Poti utiliza post-it-uri, notite autoadezive multicolore, pe care le poti lipi pe tabla magnetica si te pot ajuta sa iti transmiti ideile cat mai eficient.

 4. Indeamna-ti auditoriul sa faca fotografii

 Dupa ce tabla magnetica s-a umplut de text, le poti spune participantilor sa faca o fotografie pentru a le intipari si mai bine in minte informatiile prezentate. Acestia vor putea apoi sa le vada din nou, in cazul in care au uitat ceva, sau pot trimite imaginile celor care nu au fost prezenti.

 5. Sterge informatiile pe care toti le-au inteles

 Dupa ce toata lumea a inteles informatiile expuse pe tabla magnetica, poti sterge suprafata ei in totalitate si astfel vei face loc informatiilor noi.

 OfficeClass.ro, un magazin online de birotica, iti pune la dispozitie o gama impresionanta de produse destinate comunicarii si prezentarii, la cel mai bun raport calitate-pret. In functie de necesitatile si bugetul de care dispui, poti opta pentru diverse modele de tabla magnetica (cu stand mobil, de sticla, triptica, interactiva), de diferite marimi si culori, la care poti avea o garantie intre un an si 5 ani.

Cele mai citite

Cum să-ți pregătești mașina pentru primăvară

Ca să-ți pregătești vehiculul de drum în momentul în care vine primăvara, este important să verifici dacă este încă în stare bună după ce...

Coaliția PNL – PSD a găsit ac de cojocul lui Nicușor Dan. Doctorul Cîrstoiu, șeful Spitalului Universitar, poate deveni primarul Capitalei

Liderii Coaliției de guvernare au decis, în ședința de luni, 18 martie, ca PNL și PSD să-l susțină, drept candidat comun la funcția de...

Premieră în România. Nicky Minaj, pentru prima dată pe o scenă în țara noastră

Organizatorii Festivalului Saga 2024 au dezvăluit că printre artiștii internaționali invitați se numără și Nicki Minaj, o figură de marcă în muzica rap. Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă