13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechIndia: Samsung inaugurează cea mai mare fabrică de telefoane mobile din lume

India: Samsung inaugurează cea mai mare fabrică de telefoane mobile din lume

Amplasată la Noida, statul Uttar Pradesh, nordul Indiei, noua fabrică se întinde pe o suprafaţă de 141.000 de metri pătraţi şi va avea capacitatea de a produce 120 de milioane de smartphones pe an, de la modele low-end, care costă mai puţin de 100 de dolari, şi până la S9, cel mai scump model produs în prezent de Samsung.

“Oportunitatea este una semnificativă. O astfel de mare facilitate de producţie va ajuta Samsung să răspunde cererii uriaşe oferite de o ţară cu 1,3 miliarde persoane şi doar 425 milioane utilizatori de smartphones”, subliniază Faisal Kawoosa, analist la firma de cercetare de piaţă CMR Pvt.

Însă şi alţi producători de smartphones, precum Xiaomi Corp. şi Oppo Mobiles, îşi construiesc uzine în India, piaţa de smartphones cu cel mai puternic ritm de creştere din lume.

Potrivit firmei de consultanţă International Data Corp, piaţa de smartphones din India a crescut cu 14% în 2017, când au fost livrate 124 milioane unităţi. Consumatorii din India preferă smartphones din categoria low-end, cu un preţ mai mic de 250 de dolari, având în vedere veniturile medii scăzute ale populaţiei. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care grupul american Apple a avut dificultăţi în a câştiga teren pe piaţa din India, având în vedere că majoritatea modelelor iPhone au un preţ de peste 500 de dolari.

Cu toate acestea, anul trecut India a devansat SUA pentru a deveni a doua mare piaţă de smartphones din lume, după China. UN studiu realizat de Cisco Systems estimează că în anul 2021 în India vor fi 780 milioane de smartphones conectate, comparativ cu 359 milioane în 2016.

Cele mai citite

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...
Ultima oră
Pe aceeași temă