Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ANCOM vrea o reducere a tarifelor cu 12,5%

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) vrea să reducă tarifele de terminare cu 12,5%, de la 0,96 de eurocenți pe minut la 0,84 de eurocenți pe minut.

Iulian Budușan 0 comentarii

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) vrea să reducă tarifele de terminare cu 12,5%, de la 0,96 de eurocenți pe minut la 0,84 de eurocenți pe minut.

"Prin reglementarea pe care o s-o dăm în viitorul apropiat reducem acest cost (al tarifului de terminare n.r.). la 0,84 de eurocenți, ceea ce eu sper că, într-un final, va duce la o factură mai mică pentru utilizatori. Până la sfârșitul anului îl punem în dezbatere publică și parcurgem toți pași. Eu sper că până la jumătatea lunii martie să intre în vigoare", a declarat Sorin Grindeanu.

Reducerea se va realiza printr-un proiect de decizie al Autorității. Grindeanu a spus că pentru adoptarea acestei măsuri este nevoie de consultare internă și externă.

La începutul lunii iunie, ANCOM anunța că propune menținerea tarifelor în rețelele de telefonie fixe și mobile iar operatorii de telefonie fixă identificați în România, cu putere semnificativă de piață, trebuie să practice tarife pentru apelurile la puncte fixe de maximum 0,14 eurocenți/minut (fără TVA), în timp ce în cazul serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile în rețelele publice de telefonie, tariful nu trebuie să depășească 0,96 eurocenți/minut (fără TVA).

Citește totul despre:

Comentarii

loading...