11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialCompania Oracle va oferi licenţa PULA. Ce beneficii vor avea utilizatorii

Compania Oracle va oferi licenţa PULA. Ce beneficii vor avea utilizatorii

Compania multinaţională Oracle a lansat un nou tip de licenţă care permite utilizarea nelimitată a bazelor sale de date. Este vorba de licenţa PULA (“Perpetual User License Agreement”).

Informaţia referitoare la noua licenţă a fost oferită de revista specializată PC World, într-un articol intitulat “Oracle’s new  ‘PULA’ license promises unlimited database use in perpetuity”.

Articolul din PC World preia informaţii oferite anterior de site-ul  http://www.theregister.co.uk.

Citeşte şi:  Windows 10 la primul contact cu infrastructura din România: a picat Internetul

Potrivit acestor surse, Oracle a fost criticată, de-a lungul anilor, pentru termenii prea “restrictivi” de utilizare a licenţelor sale. Până acum licenţele erau valabile de la un an la cinci ani, ceea ce producea nemulţumirea clienţilor, utilizatori de baze de date.

Tocmai de aceea, în beneficiul utilizatorilor săi, Oracle introduce noua licenţă PULA. Beneficiarii noii licenţe vor avea de plătit o taxă pentru fiecare an de utilizare a noii licenţe. În schimbul taxei, licenţa va fi disponibilă nelimitat.

Clienţii Oracle vor primi noua licenţă “în curând”, precizează sursele citate.

Compania Oracle este recunoscută în domeniul industriei software şi al sistemelor hardware pentru afaceri.

Citeşte şi:  Klaus Iohannis s-a întâlnit cu George Friedman, fondatorul STRATFOR. Ce a propus Friedman

 

 

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Viceprimar al sectorului 3, plângere la DNA, împotriva lui Robert Negoiță

Lucian Judele, viceprimarul Sectorului 3, a mers, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde a depus o plângere împotriva lui Robert Negoiţă, pe care...

Cheltuielile statului cresc, deficitul bugetar este tot mai mare. Ce spun guvernanții?

În primele două luni ale anului, deficitul bugetar a urcat la aproape 29 de miliarde de lei, adică 1,67% din PIB. Spre comparație, în...

Aproape 100 de persoane sunt încă date dispărute după atacul de la Moscova

În jur de 95 de persoane sunt încă dispărute după atacul de săptămâna trecută din apropierea Moscovei, când bărbați înarmați au deschis focul la...
Ultima oră
Pe aceeași temă