Donald Trump susține că Facebook este împotriva lui, Ce răspunde Zuckerberg

Președintele SUA, Donald Trump, și fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, au avut, miercuri, un schimb de replici pe rețelele sociale, după ce liderul de la Casa Albă a susținut că Facebook este ''împotriva lui''.

Mihai Diac 0 comentarii

Președintele SUA, Donald Trump, și fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, au avut, miercuri, un schimb de replici pe rețelele sociale, după ce liderul de la Casa Albă a susținut că Facebook este ''împotriva lui'', informează joi AFP citată de Agerpres.

Această acuzație a fost însă respinsă de responsabilii Facebook.

Schimbul de replici intervine în timp ce Zuckerberg a trebuit să se hotărască săptămâna trecută să colaboreze în totalitate cu Congresul, care întreprinde o anchetă în legătură cu o posibilă intervenție a Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, câștigate de către republicanul Donald Trump. 

Facebook a acceptat să furnizeze Congresului conținutul mesajelor cu caracter politic, finanțate de interesele rusești prin intermediul cumpărării de spații publicitare pe rețeaua socială. 

Potrivit presei, aceste mesaje căutau să creeze tensiuni politice referitoare la diferite subiecte în rândul americanilor, în scopul, în cele din urmă, de a dăuna democratei Hillary Clinton, care se afla atunci pe primul loc în intențiile de vot. Kremlinul neagă însă orice implicare a sa în alegerile din SUA. 

''Facebook a fost întotdeauna anti-Trump'', a scrie miercuri pe Twitter președintele, sugerând ''o complicitate'' între New York Times și Washington Post, care sunt și ele ''anti-Trump'', potrivit președintelui.

''Trump spune că Facebook este împotriva sa. Stânga afirmă că noi l-am ajutat pe Trump. Cele două tabere sunt nemulțumite de ideile și conținuturile pe care nu le agreează'', a răspuns Zuckerberg pe Facebook, pe care îl prezintă ca pe ''o platformă pentru toate ideile''. Mark Zuckerberg a profitat de ocazie pentru a relativiza influența rețelei sociale asupra rezultatului alegerilor.

Congresul SUA a făcut apel miercuri la reprezentanții Facebook, Twitter și Google să depună mărturie în cadrul anchetei privind o posibilă influență a Rusiei în alegeri.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...