14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialExpedia.com, primul mare site de călătorii care acceptă Bitcoin

Expedia.com, primul mare site de călătorii care acceptă Bitcoin

Expedia.com a adăugat opțiunea de plată cu Bitcoin, transmite TechSpot, preluând un comunicat de presă al companiei care administrează site-ul de călătorii. Cumpărătorii pot folosi Bitcoin prin simpla selectare a acestei metode de plată dintr-o listă mai mare de opțiuni, fiind apoi transferați către procesatorul de plăți Coinbase.

Potrivit reprezentanților companiei, folosirea tehnologiilor moderne, inclusiv financiare, permite serviciilor Expedia.com să fie accesibile pentru o gamă mai variată de clienți. Washington Post observă că un alt motiv al creșterii gradului de acceptare a Bitcoin de către marile corporații are legătură cu comisioanele mici cerute de procesatorii de plăți cu Bitcoin. De exemplu, Coinbase, partenerul Expedia.com pentru plățile cu moneda virtuală, taxează plățile efectuate cu doar 1% în comparație cu 2,95% pe tranzacție cât este comisionul Visa.

Istoria recentă a Bitcoin este plină de evenimente contradictorii, dar mișcarea făcută de Expedia dă speranțe celor care sprijină acesta monedă virtuală, și alte companii fiind încurajate să adopte Bitcoin ca metodă de plată.

Expedia, de la Microsoft la Expedia Inc., via IAC/InterActiveCorp

Ceea ce a început în 1996 ca un serviciu oferit de Microsoft a devenit, între timp, unul dintre cei mai importanți competitori pe piață site-urilor de călătorii, care oferă de la sfaturi de călătorie până la rezervări de bilete de avion sau hotel.

În 2003, Expedia.com intra în proprietatea IAC/InterActiveCorp, unul dintre giganții afacerilor online. Din 2005, IAC/InterActiveCorp se "sparge" în două companii, una dintre acestea fiind Expedia Inc, firma care va deține nu doar Expedia.com, dar și acțiuni ale altor site-uri și servicii de profil ca: Egencia, Hotels.com, Hotwire, eLong, trivago, Venere.com, CarRentals.com. Sub "pălăria" IAC/InterActiveCorp se strâng alte nume mari ca: About.com, Ask.com, CollegeHumor Media, Dictionary.com, Investopedia, Ok Cupid, PriceRunner, The Daily Beast, Tinder, Vimeo.

Cele mai citite

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Președintele Iohannis, la Misiunea Economică a Francofoniei: România are o creștere economică peste media UE

România a înregistrat în anul 2023 "o creștere economică robustă, de 2,1%, ritm superior mediei Uniunii Europene", a transmis președintele Klaus Iohannis în cadrul...

PNL l-a demis pe șeful filialei Timiș, Alin Nica, pe motiv că se opune alianței cu PSD

Alin Nica a fost demis din funcția de președinte al filialei PNL Timiș, în urma unei ședințe care s-a desfășurat în ziua de 26...
Ultima oră
Pe aceeași temă