7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialSlingshot, lansat de Facebook

Slingshot, lansat de Facebook

Compania Facebook a lansat marţi Slingshot, o nouă aplicaţie care permite utilizatorilor să expedieze fotografii şi mesaje video scurte anumitor utilizatori din listele lor de prieteni, care vor putea să vizualizeze acele fişiere doar dacă trimit la rândul lor fotografii şi mesaje video, informează AFP, preluată de Mediafax.

„Faci o fotografie sau un mesaj video şi poţi să le trimiţi unui grup de prieteni” preselecţionaţi de pe Facebook, au explicat creatorii aplicaţiei Slingshot, ce poate fi descărcată din App Store de la iTunes. Şi, după modelul aplicaţiei Snapchat, pe care Facebook a încercat fără succes să o cumpere anul trecut, conţinuturile expediate se autodistrug după ce sunt vizionate.

„Fotografiile şi mesajele video care nu sunt durabile permit partajarea de conţinuturi mai expresive, brute şi spontane”, au explicat creatorii Slingshot pe site-ul www.sling.meAplicaţia va fi separată de Facebook Messenger, prin care se pot trimite mesaje text.

Reţeaua de socializare încearcă să concureze Snapchat şi pe această cale, după ce a încheiat un acord de preluare a WhatsApp Messenger, o altă aplicaţie populară de transmitere de mesaje.

Analiştii consideră ascensiunea aplicaţiilor simple de mesagerie, precum WeChat, Line şi KakaoTalk, drept una dintre cele mai mari ameninţări pentru Facebook, mai ales în privinţa utilizatorilor tineri, unde reţeaua de socializare a admis semne ale declinului numărului de utilizatori.

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă