14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialTelekom va implementa sistemul RO-ALERT

Telekom va implementa sistemul RO-ALERT

Telekom România a fost desemnată câştigătoarea procedurii de achiziţie pentru RO ALERT, compania urmând să fie cea care implementează sistemul de mesaje de avertizare pentru cetăţenii aflaţi în zone cu risc major.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă că la procedura de achiziţie pentru implementarea sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de Urgenţă “RO-ALERT” au fost invitaţi 14 potenţial ofertanţi, iar, până la data şi ora limită prevăzute pentru depunerea ofertelor, IGSU a primit patru astfel de documentaţii.

"În urma procedurii de negociere, fără publicare prealabilă a unui anunţ de participare, SC Telekom România Communications SA a fost desemnată câştigătoarea procedurii de achiziţie, urmând ca aceasta să furnizeze produsele hardware şi software. De asemenea, compania menţionată va implementa sistemul RO ALERT, în conformitate cu cerinţele autorităţii contractante, în termenul prevăzut în documentaţia de atribuire", potrivit sursei citate.

Pentru implementarea sistemului RO-ALERT, Guvernul a alocat suma de 30.400 mii lei din fondul de rezervă bugetară.

"În urma derulării rundelor de negociere, s-a obţinut o reducere substanţială a preţului de contract, acesta fiind în valoare de aproximativ 13.000 mii lei", precizează IGSU.

Guvernul a decis, pe 6 octombrie, înfiinţarea sistemului Ro-Alert, prin Ordonanţă de Urgenţă. Sistemul de avertizare a populaţiei – „RO ALERT” va permite informarea rapidă a cetăţenilor aflaţi în zonele cu risc major, pentru adoptarea unui comportament adecvat necesar asigurării autoprotecţiei în caz de urgenţă.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă