10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO|Bateria minune care se încarcă în 15 minute

VIDEO|Bateria minune care se încarcă în 15 minute

Chiar dacă pare de domeniul fantasticului, sud-coreenii de la Samsung au testat bateria pe bază de grafen, un material minune care îți oferă posibilitatea de a-ți încărca telefonul complet în doar 15 minute. 

Divizia Samsung Electronics a conglomeratului a reușit să descopere o nouă tehnologie care poate îmbunătăți semnificativ bateriile litiu-ion, atât prin prisma duratei de viață, cât și a vitezei de încărcare.

Samsung Advanced Institute of Technology a folosit o bilă de grafen, cu ajutorul căreia capacitatea bateriei poate fi sporită cu 45%, iar viteza de încărcare poate fi mărită de cinci ori. Bateriile actuale litiu-ion au nevoie de cel puțin o oră pentru o încărcare completă, dar noua tehnică ar permite încărcarea în doar 12 minute.

De asemenea, bateriile care folosesc aceste bile de grafen își pot păstra o temperatură de 60 degrade Celsius, necesară pentru utilizarea în interiorul mașinilor electrice.

Rezultatele cercetărilor au fost publicate în jurnalul Nature de luna aceasta. Echipa de la SAIT a descoperit un mecanism de folosire a dioxidului de silicu (SiO2) pentru a sintetiza grafenul într-o structură tridimensională. Apoi, au folosit bilele de grafen rezultate ca material pentru anodul și catodul din bateriile litiu-ion.

Tehnologia a fost deja brevetată de Samsung în Coreea de Sud și în Statele Unite.

Bateriile litiu-ion au intrat pe piață în 1991 și au devenit, de atunci, standardul pentru multe produse electronice. Cu toate acestea, tehnologia își arată deja limitările, iar companiile caută alternative.

Grafenul este un conductor bun și un material durabil, iar cercetătorii caută cât mai multe metode pentru a-l pune la treabă. O echipă de cercetare din Coreea a reușit să creeze un display OLED din grafen.

Cei de la SAIT au lucrat, de asemenea, la crearea unor materiale fără cadmiu, folosite în cadrul televizoarelor QLED de la Samsung

 

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă