12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechLansarea sondei care va ajunge la Soare, amânată

Lansarea sondei care va ajunge la Soare, amânată

Sonda, de mărimea unei maşini realizată cu 1,5 miliarde de dolari, ar trebui să decoleze duminică la bordul rachetei Delta IV-Heavy de la Cape Canaveral, în Florida.

Agenţia spaţială americană a prevăzut o fereastră de lansare de o durată de 65 de minute, începând cu ora locală 7.33 GMT, datorită condiţiilor meteorologice favorabile în proporţie de 70%. Însă, din cauza unei probleme de presiune a heliului gazos care a fost identificată cu câteva minute înainte de decolare, NASA a decis să amâne pentru duminică, la ora 7.31 GMT când va fi următoarea fereastră de lansare.

Misiunea Parker este clară: să devină primul vehicul spaţial construit de om care înfruntă condiţiile infernale ale coroanei solare, o parte din atmosfera Soarelui, care este de 300 de ori mai caldă decât suprafaţa astrului.

Mai concret, sonda Parker va trebui să străbată în jur de 6,2 milioane de kilometri din suprafaţa Soarelui. Ea va trebui să traverseze de 24 de ori coroana solară timp de şapte ani cât durează misiunea.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă