Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Licitația pentru tablete s-a finalizat, Ministerul Educației a semnat contractul

Licitația pentru tablete s-a finalizat, iar 2800 de clădiri școlare vor fi conectate la internet până la data de 18 septembrie.

Mihai Diac 0 comentarii

Ministerul Educației și Cercetării a semnat contractul pentru achiziția de tablete dedicate elevilor, au anunțat, duminică seară, într-o conferință de presă, reprezentanți ai Ministerului Educației.

Contractul a fost semnat în urma finalizării licicitației prin care s-au cumpărat 82.000 de tablete. Toate au conexiune la internet, cu contract plătit pe doi ani. Reprezentanții MEC nu au precizat în ce interval de timp vor ajunge tabletele la elevi.

Aceste device-uri sunt destinate elevilor care vor participa la cursuri online, de acasă, cursuri care vor fi transmise de către profesori prin internet.

Pe de altă parte, reprezentanții MEC au anunțat că doi operatori de comunicații din România și-au luat angajamentul să conecteze la internet un număr de 2800 clădiri școlare care nu au încă această facilitate. Conectarea propriu-zisă se va realiza până la data de 18 septembrie 2020.

"S-a putut în perioada stării de urgență, se poate și acum, sunt convinsă, mult mai bine decât eram la data de 11 martie", a declarat, cu privire la cursurile online, ministrul Monica Anisie.

Comentarii

loading...